Tuesday, August 31, 2010

Bila Aku Dah Tak Tahu Apa Nak Dibuat Lagi

I'm moving on anyway..... biar la right ?

Thursday, August 19, 2010

Pergi dan Pulang

Aku akan berlepas pukul 1140 mlm esok. Maafkan semua salah silap aku. Halalkan makan minum aku.

Selamat tinggal sayang, Selamat tinggal cinta

3 minggu aku di sini, banyak yang jadi. Hati aku senak.

Konflik keluarga yang tak pernah habis. Tipikalkah keluarga melayu melukut jauh dari komunikasi ?

Timbul pula sebaris harapan tidak terjawap. Sehingga aku tawar hati untuk bermimpi indah setiap malam. Setiap janji setiap kata dilafaz sekadar buat hati senang untuk berangan. Sekarang, tidak perlu sudah sesiapa ajak aku bermimpi. Lena aku sudah kosong.

Ada juga masa dibuang kawan sendiri tanpa satu sebab pun yang aku tahu. Berkali ditanya mengapa, berkaliaku meminta maaf, sudahla, biar sampai sini saja, mungkin aku baik tak bertempat.

Juga aku mungkin pergi dngan hati kosong. Sambil menunggu si dia pulang menyambut aku pergi. Pulang lah, pulang lah kamu, hati aku, seselamat mungkin. Aku masih menunggu. Menunggu selagi detik itu waras.

Pulang la jiwa, pulang la hati. Aku tunggu. Hingga habis masa.

Monday, August 9, 2010

Over It

It was hard. Telling the truth but yeah, it worked.

Once I have let go, at least the pain, if not the burden, is relieved.

I'm sorry for we both got hurt along the way but it was unenviable and inevitable.

I'm stepping forward on different sidewalk with you moving along with your own thought.

Ain't be hoping on hopes coming from your words no more

Cause I won't be here for too long.

Hugs n Kisses from'a man who have had enough.

Sunday, August 8, 2010

Tersangkut Parah

Tak kira hidup siapa. Kita semua hadapi perkara yang sama. Setiap lagu emosi semua cerita pasal hidup kau, aku, dia, kamu dan kita.

Seperti mana kita mula jatuh cinta. Hantar text kepada dia.

" awak awak, awak dengar lagu nie. Saya rasa mcm tu kt awak :) "

Bila bergaduh dan mahu reconcile

" sayang, janganla mcm nie " samada kamu atau dia yang dulukan maaf, terpulang kepada siapa lebih rational. samada keadaan makin parah atau terbalik kepada gaduh2 manja antara kamu, itu bukan urusan aku.

Sepanjang muka kamu masam, kamu dengar lagu yang mungkinkan he's/she's cheating on you? atau mungkinkan he's/she's the one.

Ikut jalan yang kamu hendakkan, jika si dia yang kamu mahukan atau tidak.

*sengih

Ini kisah typical.



Friday, August 6, 2010

Antara Malang dan Drama Melayu

August 4th

8.10 p.m

Nasib baik train dari mid valley ke putra lepas pukul 7 lenggang. Beg ikea yang penuh dgn tupperware hijau putih, bantal merah darah dan hijau pucuk pisang dan juga laundry stand aku genggam sebelah kiri. Sebelah kanan bawak travelling bag.

Dengan jeans lusuh dan t-shirt kain lembik gambar television pakai rambut palsu retro belah tepi palsu aku jalan sambil berkaca mata. Sempoi sudah...

Erm.....kenapa kakak tu kt sebelah train menuju ke Seremban pandang aku semacam.

Tanggalkan kaca mata. Fuuh lega, dah x nampak muka dia. Haha

8.15 p.m

Sampai putra, kejakunan budak kampung dalam kota besar aku pendam. Sesat pun xpe janji deodorant masih berfungsi dan ketiak tak berpeluh. Mana cool beb bila angkat lengan bawah ketiak basah.

Ok ! Jumpa Putra Bus Station ! Babi, nak letak beg lopek mcmni pun kena bayar 6 hengget. Oleh kerana enggan membuat scene semacam Kak Pah dalam scandal fitnahnya, aku bayar juga.

Solat jamak n qasa....biasala..malas. haha

Beli tiket, kira semua nota nota seringgit. Perghh cukup cukup.

GCB regular set satu kak ! Air xnak coke, kasi itu milo? Kak ! No ice okay !

*smbil main2 mata dgn kak tu tp dia tak perasan sbb baru lps kena marah. mungkin dengan bos dia.

Hampa

9.00 p.m

Telefon Apek yang akan terbang ke India.

Telefon Mie...

tgh berbual "beep beep beep"

"Battery Low"

Hp trus senyap sunyi

Fuck !!! X sempat nak bagitahu abah nak ambik kat mana dan pukul berapa !!!

August 5th

3.00 a.m

Abah sampai.

Aku masuk. Load bags dalam kereta.

Abah terus mengamuk sampai la kt rumah.

Macam2 keluar dan aku kena hambur.

Aku diam.

6.30 a.m

Lepas dua jam merintih, aku letih.

Solat subuh.

6.45 a.m

Siaran Tamat.