Saturday, July 24, 2010

Melodies are slowly gone

"Family nie mmg tak macam family orang lain !!"

Aku jalan straight, masuk bilik and hempas pintu sedikit kuat. Kalau pasal family je, semua susah, semua nk kena fikir dua tiga kali... Sumpah aku fed up macam ni. Malas lah nak ulang banyak kali...semua dah tua dah.

Tak guna kalau aku cakap pun.

God, please don't let me lose the melodies. Where do I hear the songs when it is gone ? How would I dance slow if the music doesn't last ?

Leng Chai cakap buruk macamana pun sedara. Since I have said too many times too often that ones will never know what they got till' it's gone, I shall abide.

Fuck !! aint this hard, composing yourself into believing something you don't, so you put hope on those shattering details, every bit of elusive dreams you would die for ??

God is always there. And here after families saddens me, I look into you friends for the escaping and missing pieces of melodies and strength. Kawan baik sekampung, kawan baik sekolej, kawan baik sejenis. So I chose to turn to one of them, and what have I gotten so far ?

Nonchalant replies.....acuh tak acuh when I'm in need of you.

"Oh patutla.....it's ok. Aku faham beza dia dan aku"

Jika bunyi berbalas "janganla merajuk....ok take care" dan terus senyap

......monolog "kawan ........................ ?"

aku nak tengok sejauh mana kau di sana dengan muka berpaling semata2 untuk seorang yang kau gelar teman. Aku mahu ukur masa, setakat mana berat aku pada mata kau.

Tapi sebenarnya aku sendiri pun tak tahu sejauh aku akan tunggu. For this particular part, you should know that I am starting to give up. Give up on you, Give up on this !

Semua jalan yang aku pilih, lagi banyak bawa regrets dari senyum kambing aku hari hari.......dan sekarang aku mula dengar

~~~~defeat is calling~~~~
~~~~~sinking to rise no more for now~~~~~

Friday, July 9, 2010

Naive

Sometimes I really really admire my anserine naiveté and commands when it comes to the rapport I have lavishly rendered to some people. Pleading myself into thinking that some people.....

Ah tak payah lah nak tulis !!! Benggang betul !

Monday, July 5, 2010

Tipikal Hari2 Boring ! :)

Selain daripada Ainul Mardhiah's craving for this Coach Graphic Op Art Alexandra, which she has determined to buy from Macy's, banyak menda yang menarik aku buat hari ni dan berlaku semalam.

Celik2 mata dari tidur tengahari je tgk ada im yahoo, semek ni tanya pendapat aku pasal handbag ni. Aku kata la macam untuk golongan2 ibu je. Then my mum yang sama baru bangun tido tak semena-mena saw this and said without me asking

"Fuuuh, macam bag untuk tok wan tok wan ! " ^_^ hahaha lupa plk nk bgtau eno.

and the only reason why she loves this one so much is because it is PURPLE !!! and i was like
-___-''

*sweat
COACH GRAPHIC OP ART ALEXANDRA

So instead aku cadangkan hobo kulit Coach Kristin. Design dia sesuai sket utk setuden.

COACH KRISTIN LEATHER HOBO

Tapi taste aku lain, aku suka something yang one of a kind like Hermes Birkin Bag. Classic and timeless.

OKAY YES PEOPLE !!! jus in case korg tak tahu, fashion is my je ne se qua ! Dengan hidung yang kembang kempis dan muka yang memang tak tahu malu, I do have great taste ! hahaha

Biasanya, kalau kawan aku suka sesuatu barang and I don't find it tasteful, they won't buy it. Hahaha but not because of my judgement because i would always say

"Kahmon la wei, even a babi wouldn't be caught dead wearing that ! " hahaha jahat kan ?

Semalam aku sempat habiskan "Cinta Sufi", trilogi melayu pertama yang aku follow. Actually aku tak minat sgt baca novel2 nieh.

*google image

Cerita dia best with good twists here and there. Ada satu babak nie, then Puteri Kober Gandring nak bunuh Hang Tuah, I was actually expecting Puteri Gunung LEdang turun sekali dengan gamelan Majapahit untuk cat fight or at least main tarik2 rambut dengan Puteri Kober Gandring tu.

Kemunculan naga memang sedikit kelakar.

So sampai sekarang aku tertanya2.....bukanla nak percaya kt mende2 ni nnt syirik pulak, cuma I really2 like the elusive nature of the legendary Puteri Gunung Ledang. The old folks back then might have created this for the sake of its whimsical and satirical morale revolving around peasants and the monarch but sometimes there seem to be a slightest gist of truth that makes this whole legend to sound very much credible and yet true.

I am now referring to the actual epitomize-tion of Daulat when the blue blood is still thick. As my mum says sumpah sultan does transcend into life.

Apa khabar lagenda masyur ini ?

okay okay CUT CUT !!! hahaha

Biasalah, mungkin susu ibu overdose time kecik2 dulu, over kreatif sgt ;D

Tak puas hati betul aku dgn ending dia, rasa mcm nak baling je novel ni kt dinding tak pun bakar je. Makin banyak spekulasi liar dan syak wasangka Encik Ramlee ni buat. Geram betul aku. It is still nice tho.... :]

Dem, tetiba lak rasa dah lama tak puji diri sendiri lah ! :) Erm....ni update yang aku simpan untuk korang sampai berkulat and dah basi pun. Jangan marah ye ?

sari galore !! DEM !

this is my date ! my ChuChu !
^_^
oh ya, I picked the dress and the heels for her !
Panas kan ? haha

jalan masuk !

after party soiree hahaha....padahal kena kemas bilik.

Paremala. Future Menteri Pembangunan Ipoh.

Korang caya tak, yang pakai baju batik tu Lecturer aku ???

Sangap dengan belon ! Comel lah !! I mean the balloon not me. haha

Biasalah kalau tak gado tak sah ! ;]

So hari ini memang sangat letih. Pagi pagi buta dah pergi mengadap pengerusi JKKK untuk mintak pengedahan untuk borang yayasan then kayuh pulak basikal ke pejabat ADUN untuk mintak sain yang berhormat lak. Sampai sana, ornag pejabat suruh datang balik lepas pukul 2. Haizz

Takpelah...nasib baik dekat.

Sementara menunggu kt rumah, disebabkan keboringan yang telampau, aku pun main la saloon dgn mak aku. Rumah aku still under major renovation so kt dapur ni la berlakunya semua drama.

Aku tarik kerusi komputer tu, on kan hair dryer dan blow dry rambut mak aku !!! Hahahahaha

Dia kata "Nak rambut mcm tu mcm ni mcm ni"

Aku pulak "Oh okay okay okay" layan je

Bila dah siap, aku tgk rambut mak aku yang aku blow dry sendiri pun nak tergelak !! Kembang gila babi !!!! Hahahaha

"Alah dah mcm kucing meow meow ! "

:]

Friday, July 2, 2010

Sikat Rambut

Hari ini adalah hari paling comel antara aku dan Mie aku. Hahaha....aku biasanya buat2 bengis dgn mak aku bila dia suruh buat apa-apa tadi nak pecah perut tahan gelak.

Comel sangat-sangat. :]

Cut short story even shorter...

Aku tengah baca novel "Cinta Sufi" kat ruang tamu luar rumah atas kerusi plastik cap bintang yang selalu ada kat kenduri2 kahwin tu tak silap. Baca baca then suddenly my mum came with a sikat.

She stood behind me and started combing my hair !! She just combed my hair less than 2 hours ago and I was still at the age 20 !!!

Aku terkelu. Hahaha....xtau nak kata apa.

The she asked "Nie nak belah rambut ke kiri ke kanan nieh ?? "

I was like "Kenapa nie, bosan ke?"

So she told "Time kecik2 dulu, mcm nie lah Mie sikat rambut adik tahu ? "

Mie sikat rambut aku to tell me not to easily get angry. Hahahahah

Comel sgt2 aku rs. Then she just went away goreng kerepok keping.


*tetiba rs nk post gmbr ni again :] :]