Saturday, November 28, 2009

Kateh


Awwww, aren't those legs look appealing?

And yes, I eat those. Takla makan as if makan macam aku makan peha ayam. But then the tendons and the urats, uuuurrgghhh so crunchy !

BURN those legs sampai hangus so the "kasut" lembu can be taken off easily and the hair to be removed. Yeah, I know it sounds disgusting and so mentekedarah ai tell yu.

Hiris edible parts kecik2, basuh dengan air garam, rebus slm beberapa jam, and then rebus sekali lagi dengan air jeruk lada.

Aku panggil ia sebagai "jeruk kateh" @ kateh= calf = labu betis dalam bahse ganu ye kalu tuan2 puan2 cik2 nak tahu.

Perghh....mantap ah!

Sedap. Ermm tak bizarre makan kaki lembu kan?

Yu kata ai bizarre? Mat2 Indon buat keropok okay dari KULIT LEMBU yang berbulu-bulu tu ok. Mat bangla pulak makan kepala lembu. Part mana? Otak lembu? Mata lembu? Kening Lembu? Oh itu I tak tahu.

Selama menjamu selera!!

Oh ya. Selamat Beraya! Jangan makan daging banyak sangat, nanti darah naik.

:]






Friday, November 20, 2009

Datang Macam Ribut, Pergi Macam Semut

pertama kali mak aku guna camera
:]

Hujan memang dah lebat dr pukul 11 pagi. Dalam hujan lebat tu ala-ala macam dalam iklan Coco Crunch yang coklat melimpah ke ladang gandum tu, aku ni terkedek-kedek balik dari masjid lepas solat Jumaat berjalan kaki. Angin dahla kuat, aku pulak pakai kain pelikat. Habis semua nak terangkat.

Tensi sungguh! Nak menyumpah tapi takut pulak kena panah petir pulak. Hahaha...Time kilat2 nikan malaikat busy main dart nak bunuh setan. Sekali aku pulak yang terkena. Nanya!

Dengan berjalan kain angkat sampai peha yang mana aku rasa betul2 tidak menampakkan ciri-ciri lelaki baru pulang dari masjid, memang aku dah niat dalam hati, mana2 kereta yang tengah2 ribut ni pun nak drif laju2, memang aku baling dengan selipar jepun aku ni.

Alhamdulillah, tak ade yang drif and merasa selipar jepun bapak aku ni. Semua hidup.

Sampai depan rumah, tengok2 banjir! Ter-Exsaited lah aku pun nak main air! Haha....macam jakun tak pernah tengok hujan. So aku cepat2 redah air, masuk dalam rumah, kena jerit dengan mak aku sebab tak basuh kaki, tukar kain, makan nasi minyak dua pinggan dalam masa 4 minit, pakai kasut boat Phua Cu Kang yang kaler kuning tu,

keebusshhhhh......terjun masuk dalam air. Waahh....perasaan seronoknya sungguh tak terbayang! Minor orgasm. Hahaha

Okay fine, bukan la main air aku tipu je. Huhu...Sebenarnya kena tolong pak teh aku clearkan longkang yang tersumbat, dan ya aku memang tolong. Tolong tengok je sebab cangkul ade satu je. Yang lain, bapak aku sorok rasanye sebab takut orang yang jual besi buruk datang cuti. Pastu angkat mesin basuh yang 1/12 telah ditenggelami air. Mak aku bukan apa takut mesin basuh dia kena penyakit taun je tu....bapak aku chill jeee..

1/12? Haha...sumpah menipu.

Tengah aku hepi-hepi sepak siput babi yang terapung dalam air,terjumpa la dengan Baby aku (menatang miau miau tu) ketakutan kat bawah meja kt luar, kat situ memang dah naik air. Punya la dia nak marah dengan aku sebab tak datang cari dia awal2, sampai sekarang dah meyahut pun bila aku panggil. Kalau mati pun, kan ade 8 lagi nyawa?

Babi punya kucing. Aku bagi makan, nak eksyen pulak. Malam nnt aku gomol kau! *evil grin

Haizzzzz..............................................................

Hati aku yang sekeping ini

Lihat mie duduk di pintu
aku lihat syurga
aku lihat dunia
aku lihat amanah
aku lihat lembut

Lihat abah yang pakai baju hujan sedang punggah barang
aku lihat ketua
aku lihat tanggungjawap
aku lihat keringat mencari rezeki
aku lihat hard love

I guess this is exactly what happens when our paternal instinct kicks in. Mahu jadi seorang lelaki yang ada wanita di belakangnya. Dan tangannya yang memimpin warisan.

Betul, bagi yang berfikir....

Rotan dan sebat memang jadi pagar hidup sampai hari tua.

Bebelan mak memang jadi manual hidup

Aku tenung langit, teringat masa2 susah. Masa aku dan keluarga asingkan kertas, plastik dan aluminium dari longgokan sampah kering. Asing biar boleh dijual buat duit lebih beli barang rumah. Abang Mir dan Abah cari lagi besi buruk untuk tambah simpanan.

Masa remaja aku habiskan atas awan larat mengukir silah lengkuk peri erti hidup bukan mati, erti seorang lelaki bukan jantan, makna seorang insan bukan manusia.

Benar, hidup memang jerit payah jika hati kosong. Lebihkan mendengar dari bercakap, sebab itu kita ada dua telinga bukan dua mulut. Banyak kala, enggan mendengar.

Dan kita kata mereka tak faham. Cuba laaaa dengar dulu.....

*senyum

Dear heart, I have come a long way kan?

Pertama kali.

Air hujan aku rasakan manis.
Angin aku hirup sedap.

Wednesday, November 18, 2009

Talak Tiga

Tittle mcm gempak.......maaf tiada isu perkahwinan di sini. Bwahaha

Dengan ini mengishtiharkan saya, aku, ai, Che Engku Amin Che Engku Aziz

LULUS

mata pelajaran Calculus 2! walaupun tak berapa jayanya, cuma C

tahniah tahniah tahniah untuk diri saya...... :]

suke gile oink oink wei tak yah dah berkawan dengan pelesit Calculus ni, srutt srutt hisap darah aku je.

ai kata ai tak suka yu okey Datin Calculus.....malam nie ai ceraikan yu dengan talak tiga. Dah dah, pergi lah cari anak-anak ikan kesayangan yu. ai dah tak sudi dengan yu lagi?

Haizzz....lega...all those supper McD yg harga mahal nak mati pkul 4-5 pagi, peta air liur basi atas buku memang berbaloi. Walaupun cgpa aku turun gila oink oink sampai 0.06 sbb kredit hour untuk Calculus nie 5... ai dun giv a dem!

*goyang punggung ala2 dik cergas

okay, nak solat!

Tahniah ya Amin!!

Oh oh, terima kasih ya...kamu nie buat ai blush je. Huhu :]



Tuesday, November 10, 2009

I can't never keep a gud bitch down.

10/11/09 satu malam yang direnjis dengan rahmat rahmat dari langit sehinggala aku terbaca satu message. He really ruined my night.

19.28
a text message was sent to my babi

"Aarrgh, i hate dat infertile pig!! Everything oso hv to complain! He is a male whore!! Ok nt a male, a TRANNY! I hate him kher lee. hate hate. i had enuf wit his perfect-ism n his oh-i-dun-think-others-r-gud-enuf penyakit. wat about dun say anything if he doesn't have anything gud to say. Ball-less pig he is. I hate him. thank you for reading. i dun no to who else i can say dis. he's the one dresses up like a bankrupt bitch who begs money from people n hv i said anything about it? No!! Fuck his throat wit his puss one day. so sad la. n i tot flaws r d things dat make us perfect. male bitch wouldn't faham. F!"

1930
a text was received

"omg omg omg omg..i just got a minor heart attack!!! wads up wads up? who la u talking bout?.. chill wei chill"

19.42
a text was sent

"I had enuf with his words. ***********. pure babiness."

19.43
a text was received

"Omg!! Wad did he say wei???.. faster tell me tell me!.."

19.51
a text was sent

"Not that i take it personally by then he is plain s2pid.he is al about other people r ugly n nt a worthy as he tot he is. on fb lah, ******(something bout the message i've gotten)*********. I jus cant tahan his perangai anymur.if u said that i dun mind at all bt then when it came from his mouth, it was so gettin on my nerve.any1 can say dat but him and his gang."

19.57
a text was reveiced

"Holy shit wei..Celaka betul man!!! When I read you message, i was like wad the...that ******** ah so insensitive and absurd wei..how can he say such a thing??"

20.04
a text was sent

"i dun mind at all if he says stuffs d way we all say it.we say bad things and then we all laugh at it.and u noe d way he says thing. "ah i dun think he handsum, no lah she is not pretty, i can do this better, do dat even better". wat bout dun say it if it isn't gud. omg enuf la. dis is the end point.i think it's true that v can't never keep a gud bitch down."

*the name is not revealed untuk menjaga sensitiviti sesetengah pihak, kot kot he's reading my blog. I don't know how a bitch like him thinks, so better stay under the radar, i have no time to pick up a fight.

oh ya, btw bitch, hope ur balls in gud shape. go on with this attitude, those won't be hanging for too long.

Sekian Terima Kasih.

Saturday, November 7, 2009

A bit of Chanel and A lot of blood and I almost died.

My mum (as she always does) demanded a brand new handbag and I was also in desperate need for a new wallet sebab wallat aku sekarang nie dah terbelah dua macam coney dog A&W. Bersepai benang keluar sana sini. Malu betul aku espeseli time kat kaunter nak bayar pe pe.

Asal bukak wallet je, mcm cirit birit duit syiling jatuh, konon ah mcm banyak duit. Macam sial je wallet tu.

So because of this, off I went to Sunway Piramid with my Babi. We invited a few other friends also to come and tag along but then it turned that cuma kitorang je yang somehow managed to stick to the plan. Pari said she was broke. Kartine went back already. Parvathee and Renuu were I-don't-know-why-they-backed-off-last-minute.

So from Shah Alam, we were kinda blessed for the KTM was so cun-ted. The air cond was nice and there were very few people, which coould anly mean, ada sit!!! I din't even remember when was the last time I naik KTM. Sebab biasanya aku naik, mesti ada bau2 hangit darap dengan tengit ketiak yang tak pakai deodorant. I recent and despise it so freakin much wei.

Eh hello, come to your senses la wei.....dah la bulu ketiak macam rumpun serai, pakai sleevesless pulak bajet muscular, pulak HANGIT gila oink oink.

Aiyoo, macha sendiri mau bau la. Kahmon la wei.
Haizz

Sampai Sunway, okay la......shop shop shop shop shop shop shop shop shop dan shop shop shop shop shop dan shop shop shop shop lagi dari tingkat paling bawah sampai la yang paling atas. Babi aku tu was on the hunt for the same kind of wedges she saw up in at Genting.

As for my mum, I found this Chanel-inspired handbag from a kedai nie hah, apebende nth nama kedai tu...tapi cari punya cari wallet aku tak jumpa. Well, not to say that I din't find the right one but then the bargain was just so ridikulus lah.

The promotion seemed like "BUY ONE FREE ONE" but the lepas aku belek-belek sikit menatang wallet turquoise tu baru lah aku tahu and I was like

"Eleh...Shit la u people. Memangla buy one free one, but WITH THE PRICE OF TWO!!!"

Celaka betul but then nevarmind....tunggu jelah sale nnt pegi rembat balik wallet itu sbb sumpah aku berkenan giler. Rasa mcm nak kaween je dgn wallet tu kt situ jugak.

Lepas tu, aku dengan babi nie pergi la usha satu kedai nie baru bukak, sempat jugak la aku rembat 2 pasang sunglasses kt situ. Lepas bayar bayar semua....keluar la kitorg melenggang lenggang mcm mak inang sakit bontot dari kedai tu.

Tetiba je!!!!!!!

aku ternampak sorang pak cik tua nie jatuh kat escalator. Mungkin dia tertunggeng masa nak langkah kaki atas escalator tu kot.

Subhanallah..............habis rabak wei kulit lengan dia bergesel dengan gerigi tangga escalator tu. Sampai boleh nampak daging merah wei. Sumpah ngeri. Darah ala ala pati sirap kenduri kahwin menitis nitis jatuh. Mujur ada anak dia tolong tapi anak dia tu pun nampak kabra tengok bapak dia macam tu.

Minah Babi tengah pot pet pot pet pasal hape ntah mase tu dah macam terdiam. Pak guard ade kat tepi tu je tapi tak perasan pun. Yelah, mcmana nk perasan, pak cik tu chill je, rilek gila babi wei tangan dia rabak nampak isi. Tak berkerut tak mengerang sikit pun. Anak2 dia pun sama, gelabah secara diam.

Bayangkan, darah yang menitis dari tangan orang tua tu punya banyak sampai lekuk kt selipar getah dia penuh dengan darah. Sampai dah jari2 kaki. Tapi dia chillllllllll jeeeeeeee.

Hah...dapat dekat aku, mulalah drama Melayu. Aku nie yang naik gelabah tak tentu hala. Sebab diorang macam tak tahu nak buat apa, aku pun pegi la panggil pak guard kat depan tu. Pak guard sorang yg ada dalam guard booth kat situ gone case lah.

Aku cakap "Get him a stroller! Now!"

Dia macam terpaku, mulut 30 darjah ternganga dan tak meberi respon kt aku. Mmg nak kena.

So again lah. "Get him a stroller now!!"

Mula respon "Hah? Apa dia?"

Aku pun "GET HIM A STROLLER ! A STROLLER! NOW!"

Adoi aku pun gila nak bercekerama Melayu kat situ pegi marah dia. And dia pun naik takut dengan aku. Dan dia jawap

"Stroller tak ada dekat sini"

And after 1 minit mcm tu, datangla berlari lari dua tiga orang officers Sunway Pyramid tu sendiri kot and I was assuming that they were going to take care of everything. So then, I just left lah.

Sumpah. sampai sekarang I'm like thinking how is that old fella doing now?

The rest of the spree resumed as planned.

Tetapi, tetapi......satu kes lagi. Sekarang dah nak sampai Kolej Cemara. Aku dengan babi melintas jalan. Masa nak melintas tu, aku tak perasan aku minor slope ahead of me, so aku pun cepat cepat ah jalan nak melintas.

Sekali aku terpijak slope tu, tergelincir kaki naik atas bai. Nasib baik babi sempat pegang tangan aku sambil menjerit dengan sgt nyaring sampai sakit telinga aku. Mujur.

Kalau tak mesti aku dah jatuh tergelonsor ke depan terus jadi pancake McD kena lenyak dengan kereta.

Fuuhh!!! Gila lega, thank babi and thank God!!!

Ya. Aku hidup dan semua ini bukan cerita rekaan.