Sunday, August 30, 2009

Nampaknya aku macam sangap. ;]

Testosterone is jumping up and down.

*senyum

Aku tengah tunggu orang yang sangat bodoh untuk jatuh cinta dengan aku.

She must be stupid, to love a guy like me.

I have nothing except sekeping hati.

When will the rush come hit me?

Tuesday, August 25, 2009

Ramblings....Baca la kalau sudi.

I hate Fall semester sebab kerjanya overwhelming sangat. Mana nak kejar nk buat research pasal bryophytes (early plants), gymnosperm (non-flowering plant), nak siapkan 4 lab reports, mahu buat dossier untuk hantar ke US, mana mahu studi untuk mid term exam lagi, calculus 2 lagi....agama sem nie bapak susah! exam soalan objektif ada 5 lima, semua takle jawap.

Haha *sengih

Sometimes when we think that we have everything in control, we just don't kan? The same way I've been thinking that my hair would grow long nicely but then, it's now curling here and there out of control ! Aku tengok rambut dlm cermin pun aku sendiri nk tergelak, mcm rambut Marilyn Monroe!! Wavy kt depan.

Mcm haram!

Erm....a few days ago, my housemates flew off to America and after 1 freakin year living and sharing every moment together, I couldn't send them off. And tomoro midnite, my dearest best fren pulak akan fly off ke Poland and again, aku tak dapat tengok dia walk through the departure gate. And she'd be there for 6 fucking years!

Bayangkan...kitorang membesar sama sama....pijak taik rabbit together, khianat doorbell orang together, and go gaga same2..tapi bila sampai the ultimate moment of perpisahan, semua tak dapat hadir. I've sworn with all of my heart yang aku akan hantar dia kt KLIA tu...

And sekarang, termakan sumpah aku sendiri. Matilaaa....

Semua nie buat aku fikir yang life nie tak pernah revolve around anyone pun. It just swirls around without wasting any time trying to give people even a gist of its bless. No matter how much you try, no matter how much you long for it. It just don't give a damn.

Macam naik spaceshot kt Genting tu, if you like it then you'd have the fun but then if you were a panic-stricken chicken, memang termuntah muntah lak korang masa kena henjut tu.

But at the exact moment, we adore its beauty, and keep living it the best we can kan? Look how unfair it is. Naaahh!!.. it is fair, it wouldn't be called life kan?

Tadi i borak with my mum, so i asked her how's she doing. Dan dia jawap

"Tengok tu, ubat Mie ada sekawah lagi nak habis. Esok lusa pegi sepital, dapat lagi seguni."

*senyum

She's tough. Tapi tak pandai buat kek! Hahaha and I LOVE HER FOR THAT!!

My mum ada penyakit....erm...bukan penyakit laa sebab tak sakit...tapi satu "mende". Penyakit yang doc kate the last time he heard bout this "mende" was years ago even b4 my birth. Mende nie makes her kidneys penuh dengan bubble-like sacs, yang bila that sac pecah, dia akan kencing berdarah. So cure so far and she lives through her days withput any medication.

Thank god, mende nie like i said bukan penyakit yang sakit. I don't know what the hell is it. Aku tanya what the doc said pasal nama penyakit nie?

Jawap : "Satu perkataan je, susah nk sebut so tak ingatlah!"

Haizzz.....

Sebab aku risau, aku mula ungkit balik kisah mahu belikan dia Healin and by the time aku bukak mulut je...

"Okay, Ku Amin dah nak bukak siaran membebel, Mie nak masuk tido dulu, byeeee"

..................and there i was, gangga-ing in the kitchen alone. She got a medical issue and she just dun care.

*sengih

See, how life is?

Terbonggek aku sengsorang kt dapur. Mase tu abah tengah layan ceramah Pas kt Youtube.

I love my life! It just insanely gorgeous.

:]

kakiwangi: Eno, the hadiah i bought u jus now memang mahal ok? You better love it. Safe journey to Poland my dear and see you somewhere on earth nex year! ;]

Monday, August 17, 2009

Aeshah.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
It was hard to see you leave
It was cruel when you walked pass thru me
The night was cold like it had never been
When ur smile is packed in the luggage in between

It was all raining tears
Only if u could hear it falling apart
Standing at the pavement was indeed a sore
Yet i stared and said "she was there jus now"

Composure is hard to regain
When this love is a heart of a fainting man
"She was there jus now" like I said
As if the essence would never die away

But that just it...
"She was there jus now"...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Specially for you Aeshah.
I tahan myself just now from falling apart
But the wall cracked open a bit and there gone the tears out.Words just wont be enough to describe how i feel now, but then lets just hold hands untill the day we die. Dat wud be just enough for me.

Aku semut dan kau jual gula.Sebiji gula yang kau bagi dah cukup buat aku hepi balik ke sarang dengan bangga.Tak perlu banyak, sebijik kecil tuit itu sudah cukup.

Thank you for everything, my dearest goodfren. And this is my present for you.

Wednesday, August 12, 2009

Aku Consider Hidup Aku Seksi

Dua sebab untuk aku rasa hidup aku nie seksi. Hahaha

1. Semalam aku finally ada reason untuk beli bunga tanpa sebarang perasaan seperti aku membakar duit. My faveret is Lilium Speciosum...tapi basically aku suka lilies...dan benci rose. Rose buat aku loya seperti mana Teletubbies buat aku rasa nak marah.

2. Sadiq datang dating Shah Alam and dia hantarkan bantal kekabu aku hari ni. Waaahh, bahagianya!! Good things are never this addictive. Malam nie, bolehla tidur atas bantal kekabu sambil tekup muka dengan bantal busuk sebab Bad suka berdengkur.

Haha

:] Hidup mmg best. Tak kesaahhla....

Aku macam semut yang kau lontar sebiji gula depannya...aku junjung gula itu ramai ramai, tanda bangga walaupun sebiji itu sikit tak beri manis pada air teh yang kau minum. Rahmat yang kecik tuit itu sudah cukup untuk buat aku senyum bangga satu hari.

Walaupun life's not suppose to be fair but I've always like it when little good things come along the way. It feels just awesome!

Hidup jangan nak komplikated, nanti nak berak pun rasa serabut.

Friday, August 7, 2009

Bila Semakin Tua Seorang

Another chapter of my love story is officially closed and i've shredded all the love pages. It was a feeling of endless pleasure but out of line. So it was dangerous. Lebih baik aku suka pada yang sedia tersenyum lihat aku hari hari, tak mengapa jika tidak ditegur sekalipun.

Biar aku dengan cela aku segala

Berhujung minggu selalunya sendiri, langsung tidak kesah jika 2 minggu sekali aku bakar nota kelabu 100 untuk roh berkeliaran menjaga kaunter tiket untuk pulang ke kampung. Di rumah aku ada musuh terhebat! Ummie aku!! Tak dilaung aku untuk buang sampah pasti kena panggil jemur kain.

Sunyi buat kita tenung sayup ke belakang buat kira kira semua yang terlupa. Semakin kita dewasa, sesarang sosial mula berubah walaupun kadang kadang kita kata

"I can't believe we are still friends until now."

Aku dapat rasa jika dengan si Ali, kau borak hari hari, terlupa pula aku mana mungkin kau berlari cari aku bila si Mamat buat kau sedih bukan? Pasti kau henjut henjut tangan Ali bila air mata kau jatuh mencuci lantai bukan?

Sebab apa?

Sebab Ali tahu semuanya.
Sebab kau beritahu dia semuanya.
Sebab semuanya lagi dekat pada Ali.
Sebab semuanya Ali, Ali, Ali, Ali.

Aku? Aku tak tahu apa apa. Aku adalah sahabat baik yang jauh.

Ada masa, aku sendiri galak pertikai sejauh mana bulatnya pautan aku dan teman dari sekolah menengah. Orang kata kalau dah berkawan dari kecik tahan sampai semuanya ada halkum, dah mula pandai bersolek, ke tuanya berkawan. Tapi berkawan apa, jika semuanya lebih kelam dari kelabu? Berkawan baik, tapi memilih tempat kau bersila cerita.

Dengan satu perkataannya, aku : KECEWA

Walauapapun, life's like this and i know, you still sayangkan aku. Inilah namanya kawan. Kau dan aku. Masa memang kejam kan?

Aku mahu pegang tangan dia, aku kata

"You make me so happy"

Itu sahaja.

Siapa dia? Sudah tertulis belum terhakiki lagi.

Hidup ini memang tidak adil. Selalu kita dapat ironi banding minta-minta dalam doa bukan? Biasanya kita mahu

1) Fall for someone (dapat) tapi sudah dua kali turun naik bangunan tu. Now, still looking.
2) Make a lot of friends (dapat) tapi ke mana semuanya?
3) Duit banyak (dapat) and now i realise it is nothing but only as notes to buy stuffs and food.
4) Dikenali dalam bersosial (dapat) tapi semuanya macam sunyi

dan banyak lagi

Engkau ingat orang giv a damn bila kau cuba untuk baik pun? Engkau tak cari pasal dengan orang, engkau tak suka pelik-pelik, engkau tak berona pun, some people just full with bad stuffs lah. Engkau maniskan muka pun, juniors pandang kau macam seluar kau bertahi. Tuhan macam nielah.

Hohoho......Sounds like aku menyindir Tuhan? jangan kata aku salahkan Tuhan, jangan kata aku salahkan hidup yang tak adil ini, jangan kata aku salahkan takdir. Life suppose to be not fair. Barulah kita buka mata belajar. And sebab hidup aku tak adillah buat aku yakin Allah still sayangkan aku.