Friday, July 31, 2009

Aku Takut.

Aku paling takut menyonsang dari yang benar. Ikutkan hati, mahu aku terajang teman yang sanggup cakap

"Eh, kau buat apa kat surau sini, Amin?"

masa aku mahu solat di surau. Pernah kau tengok aku tak solat ke? Sedar aku pada hak yang aku mungkin tidak pious macam korang semua. Tapi jangan mahu langkap aku macam aku ini kau tentukan harganya.

Aku layan semua orang seadanya aku sampai belakang ini, sebab sikap aku yang terima saja apa yang mereka cumbu, kata dan luah, aku rasa takut dengan jiwa sendiri. Kerna aku tahu, sangat mudah untuk jatuh bila warak sometimes sayup jauh dari hati.

Aku takut untuk senyum sebab kalau aku tak ikhlas pun, buat apa. Menjaga hati? Erm..sounds civilised to me. Tapi sayang, yang warak lebih dari aku pun tak tahu. Mahu berlagak lagi ka?

Aku mahu lihat dunia dari setiap bucu. Aku tak kesah jika tangan aku kotor sekalipun, iktibar lihat mereka songsangkan yang lurus, jaja maruah semurahnya buat aku jadi tak keruan. Malas mahu mencanang kata hiba hati, I keep myself busy, distracting my soul from being flushed away by lust. Ke tempat maksiat tapi tak buat maksiat. Aku rasa bila ke sana, aku boleh buang nafsu nafsu jahat untuk jadi normal pada esok hari.

Sebab rasa ini, aku takut untuk menulis, takut mahu buka facebok dan takut membalas tanya khabar orang. Mungkin aku perlu berehat. Pulaukan diri sendiri dari nikmat teknologi.

Siapa kawan aku? Angkat tangan please..aku dah tak tahu bezakan kamu.

Aku takut.

Saturday, July 18, 2009

Babi betul. Tolong lah Paham! Alahai

Haizz.......dah 3 hari aku hidup tanpa henpon aku.Mmg babi btul!! Tangan aku nie dah naik berkurap gatal mahu telepon and text hamba hamba Allah dlm phone list aku tu.

Kesahnya...tombol baru rumah aku yang cap ayam mandul sebelum nie rosak, so okay, pihak kolej dah ganti baru. Rumah aku oldskul, pkai kunci mcm zaman2 dulu tu so aku tak tahu lah anything pasal kebabian tombol2 lopek nie. Dah berapa kali terburai situ, terkopak sini, macam celaka!

Sebab aku kan baik, so pagi tiga hari yang lepas aku ke pejabat untuk ambil kunci yang baru sebab mmg dah hampir seminggu rumah aku ditinggal tak berkunci. Nak kena sembelih dengan ayah aku kalau camera aku and laptop abang nie hilang? Memang mati la kena tenyeh dengan lada. Sumpah.

And as it turned out :

Opis : Kunci awak duplicate sendiri ya?
Aku : Oraiiit, okay je. (takan setakat nak duplicate pun aku nak berkira kan?)
Opis : Bagi kad pelajar awak. Kami pegang sampai awak pulang kunci original.
Aku : Hah? Dah tu macamana saya nak masuk kolej?
Opis : Awak belajar ek?
Aku : (dlm hati) Subhanallah dah tu apa jadahnya im doing here?
Opis : Ok ok....tinggal lesen memandu awak?
Aku : Haaahhh??!! Saya drive la.

Aku drive sebab kelas aku dari pagi sampai petang and most of the times aku stay back untuk kolej activities. Mahu harap bas kolej? Menunggu bas itu pun boleh tercabut kepala lutut nie hah.

Opis : Ermm.....tinggal hp awak lah.
Aku : What??!! Dah tu macamana...............????? Haizzzzz

Aku tak tahu apa nk cakap.

Akhirnya aku hulur saja henpon usang aku. Sudah kelas aku habis lambat and biasanya bila aku sampai sini, pejabat sudah tutup and terpaksa la aku tunggu minggu depan.

Ini tak masuk bab aku mahu sumpah seranah orang yang tak reti parking kereta ikut lot nieh. Lot yang cum cun boleh muat 6-7 kereta, ada spesis nie pegi bantai parking kereta diorg. Dari lot parking untuk 6 jadi lot parking untuk 2 kereta je. Aku nie yang penat dengan rehearsal concerto The Lion King, sampai nak parking pukul 10-11 malam hari itu apa lagi

"PURE BABI-NESS NYA PEGI PARKING MACAM NIEH!!!"
"KORANG TAK NAMPAK GARISAN LOT KE???"

KJ, and kawang aku yang lain gelak saja. Last last aku yang nak meyirap nie tak jadi marah pulak. Redha jelah and parking lah biar pun jauh sikit.

Even worse, setiap hujung minggu mesti yang tinggal di rumah cuma aku dan aku dan aku. Mengadap laptop berbrudban pun aku sudah tak tahu mahu buat apa. Semuanya punya rumah dekat dekat, aku seorang jauh berteduh.

Tahu tak rasa terseksa rasa seorangan? Mahu makan tak beteman? Mahu berbual pun tak berkawan? Semua yang in solitude. Aku malu berborak dengan cermin bila lipas yang lalu tepi tingkap pun ada teman merayap. Memang babi betul.

Kamon lah.....aku mc dah outdated.Aku mahu tengok "Obsessed" "Hei Poter" "Ice Age 3" and banyak lagi. Tapi buat apa ke panggung kalau kiri kanan aku couple couple yang miang nak mampos. Nak french-ies pun ingat la u tu kat panggung bukan rumah urut bukit bintang.Loya bai dengan orang2 mcm tu.

Bila seorang mcm nie, naik public transport is an absolute torture wei...Tambah dengan mereka yang tiada kenal apa itu deodorant. Just if I were brve enough nak spray skit perfume aku kt ketiak berbulu tu. Jus imagine wei, bau nya bila berpeluh.

Even worse kalu ada orang yang cakap kuat kuat on the phone pasal deal itu, deal ini, bisnes itu ribu ribu, juta juta ini lah. Mahu je aku kata

"TAK IMPRESS PUN!!!!!!!!!!!"

Okay abah aku pun mcm tu. Mwahahahahaha. Alahai.....

Sekarang nie sudah pukul 9.42 malam and I dun even have my dinner lagi. Selsema pulak tu sekrg. Shah Alam mmg berjerubu skrg, environment mmg tak healthy langsung so mood aku pun mcm orang perempuan period. What the heck?!!

Ya Allah.....semua orang.......

TOLONG LA PAHAM SAYA!!!!! TOLONG LAH.




Sunday, July 5, 2009

You Steal It and You Take It, then I Kill It




Yes....dat was what I feel. Sekarang tahu, hidup jangan tamak biar bukan pada harta pun. Ada masa kena ego. Ego yang tolng jenguk jengukkan hati bila mula menunduk tanpa harga.

Jangan ditelan apa yang orang sibuk sibukkan.

"You got chance, I tell you"

"You guys look cute together"

"Coomeellllnyaa"

"Go for it, Amin"

As a dying boy, I'm looking for the next place to stand proud as a man. Love doesn't have to wait, it comes when the time is right. Tak mahu menyoal kerja tuhan.

tahigigi : ain't no broken heart sobbing here. She doesn't have to know.

*diam dan senyum