Tuesday, June 23, 2009

B.A.D.U.T.

*Sakit perut tapi xnak berak ......

Setahun dulu aku masuk ke sini penuh impian. Dan aku tahu sini pasti bedanya jauh dari cinta gila aku di halaman. Cinta gila buat aku pening fikir berapa ela kain perlu aku beli untuk fesyen terkini agar orang suka aku. Hidup memang payah jika hati sempit tambah jika mulut bela saka.

Mulut lancang nanti tumbuh pelesit. Mahu bela pelesit dalam mulut? Tak takut terbongek tengah2 malam?

Toyol ke pelesit ke atau hantu kopek ke sumpah aku takut. Sebab itu sekarang diam itu cool. Lebihkan mendengar aku sedar aku nie bodoh la jugak.

Sana aku tampal otak di kepala lutut
Sini aku semat hati di pangkal lengan baju

Tahu gambaran aku buruk di mata mereka, sumpah aku tak jahat dengan orang. My heart is pink aku rasa.

Dia masih terhubung di sana
Dia sini buat aku terlupa

Semoga kau sedar kini kau tiada, tidak sikit aku mengharap, cuma seorang sahabat. Mungkin badut untuk buat kau hepi bila sedih.

Dulu bingit mencari dengan mulut
Masih bingit kini cuma bersuluh

Aku datang dari tempat terbecak dengan lumpur tapi sometimes kulit aku manja jadi tahanlah jika aku kadang kadang berpenyakit. Tolongla sapu ubat.

*diam

Dalam jalanan sini........................

Dosa tak datang cari aku, aku pergi cari dosa. Terkinja kinja hurung setem neraka. Aku tahu. Tempat maksiat keliling dan aku tak buat maksiat dan aku tak megah kata tindak tanduk aku penuh pahala kah atau dosa kah.

Aku biarkan saja peha aku yang Bad kata macam peha unta ditepuk orang. Sekurang kurang aku tahu mereka ikhlas. Aku jahat pasti mereka kata.

Kerna aku lebih rela berpeluh peluh berjoget dengan my boys and my girls dan hilang dalam music berbanding buang masa makan, kumpul lemak dan kentut.

Aku rela habiskan duit mencari tanggungan malaikat. Dan jangan kata aku jenis yang bakar duit kalau kau tak mahu kena terajang masuk dalam logi tahi. Hidup aku jangan pandai pandai nak pegi pajak gadai.

Aku lebih rela menipu walaupun aku tak berniat agar hatinya tak remuk.

Sila silalah jelikkan aku. Go ahead, give me ur best-est shot.

Tidakkah kau fikir yang sometimes we just simply find ourselves sucking off the bittersweet and bloody-tasting lollipop of vengeance in protest over all the frusrations we have been living? Bukan membentak kerna apa yang tuhan tak bagi.

Dan habis sahaja minggu ni, cuma akan tinggal aku dan Badrul. Mara scholars are finishing off their preparatory program by this week and it seems like everything is marching towards a solid fullstop. Maybe i should have just let the water drained in.

Badut badut yang suka kutuk aku dan buat aku senyum setiap hari : Juwe, Sadiq dan Aishah are flying off to Minnesota, Penn State and Drake respectively. Dan aku mungkin the New York.

sadiq lepas terpedaya :]

my overly-everything room8

Gila aku bersyukur dapat kenal and berbonding dengan diorg semua. Everything have changed since the first time I met them.

Ingat aku hari pertama daftar, aku berebut katil dengan Sadiq and Bad. Juwe takut nak mengasap depan aku takut kena marah. Aku heran dengan Bad yang selalu oversleep. And diorg pun sama dengan perangai haram aku.



*senyum

Dua impian dah boleh tick

1. Hidup gembira dan bermakna (room8s and backbenchers and semua)
2. Chatting dan kenal AisahBad. Sebab aku suka sgt dekat dia.

aku dan Aishah....yoohoo

Sumpah aku tak boleh nak tahan air mata ni kalau dekat airport nanti. Nanti verbal abuse perkataan "bodoh, benggong, banggang, sampat, celaka, pantek, pukimak" akan hanya antara aku dan Bad saja.

Hah...fuck ah. Air mata nk kluar dah.

Bye.

Wednesday, June 17, 2009

Dalam Air Pun Aku Berpeluh

So last nite dinner went awesome. I ended up in the top 10 best dressed list together with Juwe, my over-ly bangga diri roomate but he was the one who went home with the winner's teddy bear. The event was pure fabulous. Purdy ladies were everywhere, they really shook the dining hall to its foundation.

Sadiq kata "Worth every penny weiiiii!!!!"

Hahaha aku tak pernah kesah pun. Btw these were at the soiree


Thanges, Alia and KherLee
They worth the front cover I tell you.

"Awesome wei!!"

Sadiq and Asila
Comel gler

Event Manager, Sonia

My roomate !! (~_~)"

My roomate oso!! Bad

HuiMing.....Comel gler.

With the best dressed female
Fazira.
so CUN.

Aku, Asila, Sadiq and Sundrina.
Sundrina nie slalu cakap
"Amin kalau borak mesti pasal akademik je"

With Feena, Mira and Munirah.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hati aku nak tulis pasal something else. Cuma tangan aku tak tahu apa nak taip. Malam nie aksara nampak janggal dari anak mata.

Aku tengah makan dalam sekarang.

Jangan benar aku mati awal.

Malam.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Monday, June 15, 2009

Let The Man Bucks Up His Ass

Ikhlasnya, aku banyak lupa tulis entri entri seronok dalam jalanan hiruk pikuk aku. Mungkin sebab melancap kot. Mungkin juga selalu makan asam. Kadang kadang jadi blogger ni susah jugak. Kerja part time tak bergaji.

Nak boleh ke dapat idea untuk menulis tu kadang kadang berzaman zaman. Maybe this is why sometimes I just prefer to read rather than to write. Reading, totally out untuk aku. Membaca buku tebal mahu mahu yang macam Harry Potter buat aku loya. Tak pasal pasal boleh pregnant.

Ermm...aku sakit lagi..i mean again. Entahla doktor kata multiple insect bites and campur dengan allergy. Macam celaka je menatang nie. Dahla gatal, sakit lak tu. Time aku menggaru, I tell you the feeling is like so cun!!

Biasalah, bila doktor dh cakap jgn digaru and bila digaru tu, macam tahi lah naik bengkak and lebam. For once again, macam celaka. Tengok la belakang aku lepas ditepek dengan ubat. Badrul, my freakin roomate boleh je bantai lukis orang lidi kt belakang aku dengan ubat tu. Hohohoho



Bukan apa, aku dari dulu always be the one who catches all these weird infections. If it is in my gene, when do I get to get over with it?

When hell freezes over!! Watever la. Daa nak baik daa skrg. Sebab doktor pun tak le nak figure out, what kind of penyakit I'm suffering from here.Mana tak-nya, nampak macam ciken pox, but it is not. Lebam plus gatal plus sakit. Antibiotik besar nak mampos. Ubat tahan gatal bleh lak nak rasa masin dengan pahit. Tak paham btul aku.

My besfren is going to Poland this year and some of my frens are flying off to America this August.

And yess!!! I have just purposely gotten myself a brand new coat from G2000 sebab coat yang abah aku punya mcm oldskul gila. Nak sewa dekat Sri Hartamas cuma RM50 tapi bila tengok gambar model model diorg, naik geli aku. Abah aku boleh pulak nak suruh aku buat custom made. Mahal gila babi kot. So for now, takpelah sebab ekonomi tka sihat kan, I stick to the retailer.

Okay fine, aku kinda spoiled. But I AIN'T gonna do any fungus farming on my body okay?

Update terbaru barang barang aku yang hilang !!!

1) My sunglasses
2)My black jacket
3)My polo shirt
4)My Ne-Yo hat

Serious shit I tell you, memang panteekkk!!!!! This one goes specially to the asshole(s) yang ambik barang aku. Bodo laaa...Stop taking my stuff can or not?

And aku basuh bilik air hari nieh. Sinki macam haram je. Baru dua hari aku tak de kat rumah untuk wiken, dah warna nak jadi macam cendol dah. Sekarang : Sumpah bersih!! Huhu

Okay bye.Nak pergi mengundi di Seksyen 17!!

Thursday, June 11, 2009

Something Nonsense...

If I had a girlfriend today
Today is her extra lucky day

Buy her a dress and stiletto
As if it were her bday

Take her out for fine dining at a secret atelier
Keep her tummy full whole day

I'd sneaked her out from class
Drive away with a vespa

Find a lori cendol tepi jalan
Sit still while sedut-ing it like orang gila

If I had a girlfriend today
If and only if.

:] :] :]

Sunday, June 7, 2009

Makan Telur Rebus Kentut Busuk

Kali ini...

Kali pertamanya aku terherdik sumbing pada dogma kering aku citra pada bayu tiupan dahulu.

Kali pertamanya aku nokhtahkan kiasan bertari atas dinding tempat belakang aku bersandar.

Kali pertamanya aku sengaja corak sumbing nota musikal, menggila dalam diam setiap aku bersua dengan dia.

Perlu bunuh.

Bunuh.

Bunuh dan harus mati jangan hidup lagi.

Kali pertama kotak hati aku sepahkan. Mengasing antara sekala genre celaru buat laskar kayuhan berat untuk terus tersenyum dengan sinikal teman.

Sekarang, tak berkudrat untuk melayan kisah kisah pendek. Kalau hanya untuk sekadar datang kemudian bawa diri, usah datang lagi.

Hambat pelesit hama agar menggaru tak perlu terjadi lagi.

Semua mahu ia macam itu.

Tak boleh.
Tak akan.
Tak mungkin..........................................untuk aku tawarkan dia pergi.

Awkward dan......entahla.

Sepastinya, aku perlu bunuh dia.

Tak ngerti aku kenapa perlu aku dan dia? Dia sudah kata bukan, bukan dan bukan macam aku. Korang semua dengar bukan? Pekak ke? Sudah, sudah jangan buat dia kata suatu kenaan apa hendak dia pada seorang teman.

Aku diam tanda aku terasa. Tanda aku sakit bila mahu membalas "A'ah, cinta u mmg refundable dengan cash kan? I came from the dump, gila babi I tak mampu kot".

Aku mmg tak mampu mahu afford sesuatu selain sekadar senyum.

Marah bukan tipikaliti aku, jadi aku diamkan bila hampir 20 minit dia ulas prince charming dia. Kecik punya lah....aku sikit tak kisah, aku tak lahir dalam banglo so boleh la kalau aku mahu kata aku tak berapa paham apa yang kau cari sebenarnya.

Semuanya macam dialog kartoon yang di fast forward tahu? nyit nyit nyit macam bunyi tikus kena sula. Tak paham.

Senyum jelah.Dah aku memang takle nak kata apa lagi dah.

Tapi, aku harap kau jumpa. Semoga rezeki kau murah. Siapa tahu kan?

Yang pasti, ia kena dibunuh.

Apapun, ia memang sudah mati terbangkai.