Monday, April 27, 2009

Aku Memang Nampak Baik Tapi Aku Ni Jahat Banyak.

All the best things in the world are whether

~fattening
~immoral
~illegal
~belong to someone else

and of course

~sinful

Aku rasa aku dah buat semua kecuali untuk "belong to someone else"...............

Aku bukan buat hanya semata mata kerna aku mahu terpalit dengan tahi....cuma aku memang gemar lihat sisip sisip masyarakat.

Seperti semesta lepas...aku ke bukit bintang beriya iya mahu cari kenalan jual dadah. Aku rasa aku jumpa tapi sebab aku takut tak sempat U-turn aku patah balik.

Mahu saja aku hisap rokok, bercelak, sarung baju seluar hitam sendat dan bercanggung Times Square.

Aku bukan Melayu tipikal yang undur sebab normaliti moden kata jangan. Jangan salah orang, bukan aku.

Sebab aku bukan Melayu tipikal, aku rasa aku bersalah mungkin sebab aku ghairah dengan tegukan tuak jalanan, aku pengaruh teman yang baik. Aku rasa sebab aku, dia jadi begitu.

Sebab aku yang suka pada yang kabur terang. Tidak sedikit menahu aku pada mata lain yang lihat. Bagaimana agaknya jenis catitan dicop atas dahi hitam ini?

Aku memang tahu aku tidak baik. Aku jahat sikit. Tak sikit, banyak juga la....

Jadi baik, orang selalu ejekkan.
Jadi jahat, memang sah sah kena label on the spot.

Sebab inilah, aku segan berkawan dengan mereka yang baik. Tak layak untuk aku duduk sebelah.

Pada semua rakan, terutamanya kau..maafla

I AM A VERY BAD INFLUENCE.

Thursday, April 23, 2009

Kenapa Kau Bodoh Sgt Hah,Bodoh?

Kenapa jika kita baik, mereka ludah ludahkan?

Kalau jika mendajjal, mereka anjing-anjingkan?

Kalau tunjuk pada orang yg hidup itu indah mereka bilang kita mencium bontot orang?

Kenapa perlu kau doakan celaka?

Bodoh betullah... kalau kumpulan itu yg kau kata bangga, julang tinggi la banggang. Kenapa perlu kau sibuk tonyoh punggung busuk kau dalam apa kami buat?

Kami cara sendiri. Kami ketawa bukan kerna seluar kau carik nampak bontot atau sebab apa yang kau buat tak cukup bagus.Gempak kau kata.

Ini bukan sebab aku kisah tapi sebab aku rasa kau memang bodoh la. Cuba kau tenungkan kalau pondok buruk hina kau orang mahu injak injak sebab apa? Sebab mereka pun tinggal bawah longkang. Kau tidak rasa

"aik, kau apahal, sampah?" bukan?

Cuba kau mimpi seketika kau orang papa kedana, satu hari jalanan kau ketemu semut semut jinjit roti kecil dalam mulut. Bijak pandai kau, memang malas cari rezeki sendiri, cemburu Tuhan lebihkan semut dari kau sendiri, kau hina hina kan roti kecil itu.

Think pig
Think

.......tolong la.

Biar kecil mana pun, kami bangga dengan apa kami buat, kami usahakan. Yang kau mahu bawa mulut sial konon kami kaki bodek pada orang apa hal?

Kau ingat semua tak berakal? Bodoh la bodoh.....kenapa kau bodoh sangat hah bodoh?

We don't even give a danm kau mahu ludah, muntah atau berak sebab mual dengan kami. You hate us but we love each other.

Look at your reflection baby sebelum kau bilang punggung orang lain besar.

Aku memang benar tak faham kenapa. Kenapa? Perlu ke?

Shut the fuck up la wei.....

bodoh bodoh.

Saturday, April 18, 2009

Kadang kadang aku rasa macam nk cekik masa.Nak bakar fizik dan nak bom gravity!!!

Kau rasa bahagia untuk 5 saat.Dan bila masa hilang berdetik, sesaat kau seranah macam kau terpijak tahi lembik.

"hidup memang macam nie" tagline aku yang sangat dibenci. Mereka kata bunyinya sangat redha.

Tak tahu apa lagi yang aku tunggu. Apa mahu aku?

*angkat bahu

Semester bunga sedang pergi. And things won't never be the same again though we've promised it wouldn't change a thing. Lucu aku kenangkan apa yang jadi pada diri aku. Nevermind perangai palat aku....

Lucu sangat. Terlompat lompat acah petik gitar. Melalak huhahuha sana sini. Ketawa tak sedar diri. Kena marah dengan kawan. Belanja ratus untuk presentation. Melalak lagi. Huhahuha sekampus adfp.

Pada takdir semua masa dah bungkus dalam karung dan aku simpan dalam kotak hati. Kadang kadang aku rasa mahu benci :

Masa yang hambat kita ke depan
Fizik yang riak pada berubah
Graviti yang sokong penuaan
Karma yang menjelir bila aku susah
Kenangan yang rebus jiwa kelana

Semua aku benci. Tapi mereka tiada aku mati.

Berkoyan yg aku pungut masa aku berlari dari awal tahun hingga semalam. Semalam yang jadi bukti bahwa aku bukan lelaki macho yang berselak lengan kikis airmata biar tak berbau orang.

Puisi tentang jiwa aku lurut hingga jadi apa yang sedukan.

Semua berucap sembah kiriman tika bunga itu hampir luruh. Aku tahan empangan dari pecah cecah lantai hingga mata aku sendiri pecah bertarung sebak. Bukan aku menagis cuma mata ini mengalir deras. Malu? Mampos ar......aku bangga mereka nampak.

Babi jika aku malu pandang cermin muka. Bodoh.

Semua Allah hias dalam mangkuk hidup aku. Kerna aku dapat famili lagi. Abang and kakak yang cun.

Cuma satu aku menyesal sesak untuk kali ini. Kerna aku sibuk, luntur harap pada mahu duduk berluncur dan bercerita tentang dunia dengan mereka. Itu saja. Yang aku kesal pada cinta hampa pada langit biru tak keruan.

Aku mahu berlunjur sama Alip. Banyak aku mahu cerita tentang siapa aku suka, mahu usha siapa, apa jadi dgn Zahra semua.

Sayang. Tak pernah sempat. Cuma itu jadi kesalan.

"Why beautiful things must always end so fast?" aku tahu jawapan cuma enggan terima.

Friday, April 10, 2009

Aku Sambut Air Mata Kau, Sahabat. Kau Sabar ya?

Entri in khas untuk seorang sahabat aku yang berduka

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kau seru cinta pada malam langit cerah
Meminta minta pada luka hampa
Dan malam kau kata pada tangis menghilang
Ucapkan salam pada yang benar

Kau rabakkan bulan sisihkan malam
Kerna dia gering tiada berita
Kemudian kau toreh pada hijabnya siang
Agar sinar esok kau nampak sekarang

Kau mandir atas titis hujan
Tunggu takdir meludah sisa
Gugup hati dimamah soal
Mana mungkin tidur kau selesa

Kau tangiskan hati berdarah
Terima kenyataan bukannya sial
Sedih punnguk pada bintang memagar bulan
Kau pulang seribu kesah

Aku.Kami.Semua sama meredah
Berlari sama mengejar bayang
Habis sabar aku suapkan
Pada ikhlas doa kami ikhtiar

Laut gelora tetapkan tenang
Terik siang pulangkan kuat
Pasir pantai butakan sampah
Kita menangis cintakan rahmat

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sahabat.

Pegang tangan aku.

Aku sentiasa ada sayang engkau.InsyaAllah semua selamat.

Amin..

Tuesday, April 7, 2009

Kalau Nak Mandi Bogel Boleh Tak?

Bualan satu (03.04.2009 @ Noddle Station @ SACC)

Hema Sekaran : Why people go clubbing?
Thanges : Aiyo...no need la you go clubbing at that all cikai cikai punya club.
Hema : Kenapa? Why? Aku tak paham? Kau kata clubbing itu best.
Thanges : No..because you will get your breast grabbed.
Hema : So...people go clubbing just to get their breast grabbed laaa??

Bualan dua (03.04.2009 @ Noddle Station @ SACC)

Amin : Hema, u eat that cream you will fat.
Hema : What????!! I will grow fat if i have SEX???!!!


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Semua di atas tiada makna...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Semesta bunga 2009 tinggal 3 minggu lagi.

Aku masuk dua Indian dance untuk menari satu malam nanti.

Aku kirim pada Ainul

"Ainul! Urgent! I need a girlfriend! Find one for me!"

Aku mimpi, aku dan rumates pergi gym.Semua kurus kecuali Sadiq.Sbb perut dia makin memboroi masa berlari atas threadmill.Sampai pecah threadmill tu.Lepas itu,maki hamun aku dan yang lain sebab tak angkat kain baju dia masa hari hujan minggu depan.

Aku minta maaf kt Fazira sbb last sem aku ada presumption yang buruk kt dia.Aku kata aku jahat dan kerna hidup memang macam ni

"Mungkin sebab ni bulan selalu sunyi"

Aku rasa aku makin lame dan memboringkan.

Macamana nak tahu hah bila jodoh sampai?

Nasi basi mula mula tumbuh serabut putih kan? Lepas tu jadi warna hijau. Kemudian biru. Kemudia kelabu....boleh tak jadi bungkus bungkus buat tapai?

Pergi pasar malam beli nasi tomato sekali ayam bakar.

"Kak kak....kuah suku ya? Kuah suku"
"Eh adik, kuah suku tu sikit sangat la dik"
"Eh kat sini kuah suku bukan kuah asing kerr?"

Dalam bas hari aku terlelap tido meleleh air liur.Terhantuk kt cermin masa langkah bonggol jalan, aku jaga. Pandang tepi.Okay diorg tak perasan.Kesat dan sambung buat tahi mata.

Shaif kata ada orang tu nampak macam ada Syndrome Down.

Dalam tandas INTEC

Mak cik cleaner : Awak hisap rokok dalam sini.
Aku : Eh mak cik. Saya tak merokok la.
Mak cik cleaner : Alah, sekarang tak hisap la, nanti bila kena tangkap barulah.
Aku : Cuba mak cik tengok gigi gusi saya. Tak ke cantik tu mak cik.
MAk cik cleaner : Alah sekarang tak mengaku.
Aku : Dah yang mak cik nk tuduh saya kenapa? Saya wangi kot.


Mak cik tu terus blah.Aku senyum.

Aku takut mandi waktu malam sebab takut rumates aku rakam dan post pada YouTube.Takut sebab mandi bogel kot.

Siapa yang suka curi barang aku nih?!!! Palat btul...Aku sudah hilang 3 boxer and sehelai sweater. Dapat la aku orang tu, aku paksa dia blowjob mak nyah kt kedai gunting sebelah tu.

Kalau tak bleh, vice versa!Sumpah!

Then aku nak ikat dia kt Lorong Haji Taip dan sangkut signboard

"I dun wear underwear inside"

dan kat leher sambil ada anak panah tunjuk pada groin


"Open for business.Free"


Biasa nih curi barang nih!

Sekian.
Terima kasih kerna sabar anda baca ini.