Thursday, December 31, 2009

Siaran Tergendala



Hah! Rupanya aku tipu diri sendiri bila aku fikir aku akan mampu menulis satu resolusi akhir tahun yanh gah bila seketika aku tingalkan blog untuk menjilat sisa sisa jalanan.

Sangkaan aku lempeng digilis, monolog "Ah usah blog skrg, new year eve baru reflect balik hidup aku"

Hanjing ! Sikit tak bawa faedah.

Aku baca blog blog lain. Semua bijak menyahsimpulkan yang tersirat.

Aku lihat bagaimana lincah detik detik hidup mereka bawa dipasteur, dan dibotol buat jadi ubat nama 'pengalaman'.

Aku dengar deru kisah jerih getir yang petik petik gitar buat lagu hidup. Oh tulisan mereka matang. Tulisan mantap punya. Lengkap dengan substance bagai. Ada yang kata mungkin mereka puitis, mungkin juga mereka indah.

Ah sebenarnya aku yang kebelakang.

Setiap renggang masa ibadah, ada saja dosa dibuat. Tipikal.

Seperti biasa rutin di kampung, setiap malam jumaat ke masjid baca Yasiin dan solat hajat. Mcm program laptop, setiap kiam dan sujud dengan pak pak haji pakai jubah putih mcm kain kapan di kiri kanan, mulalah tebal muka depan Tuhan.

Mungkin malam ni, bumi, matahari dan sang bulan akan menari dalam titik lurus. Gerhana.

Cuma aku minta. Betulkan fitrah aku ya Tuhan...........

Sesungguhnya bila

aku tak nampak ke mana telunjuk kincir angin. Utara kah? Selatan kah?

aku tak faham lagi mana relevannya ingin aku selama ini

entah kemana hilang gelora kiasan susun atur ayat aku

............................. Semua seperti........ BASI

aku sudah tidak tahu bagaimana untuk berkongsi apa dan siapa aku lagi.

Sunday, December 6, 2009

Bday !

Aku lahir pada tarikh ini. 18 tahun sudah. Biar awan bergedang hiruk 2 bulan ini, hari ini matahari comel ada di langit. Aku ambil sebagai tanda hari ini adalah besar.

Sikit tidak aku tunggu kalimah hari2 lahir dari sesiapa. Cuma syukur pada mana yang mengirim. Cukup lena aku disambut murai mengorat dan langit yang gembira.

Orang kata, umum, kita akan mati pada hari kita lahir. Aku tak tahu.

Belakang ini, telinga aku banyak berdesing. Ada ingatan kata waktu semakin tua.

Mungkin, aku pernah gambarkan aku sempat bekerja, kahwin dan ada anak. Tapi, aku tidak pernah terlintas menjadi tua melihat dunia berputar.

Sudah lima tahun lamanya aku hidup dengan suara. Satu yang menari belakang kotak emosi dan realiti, bersyair hikayat mati tak kunjung tua. Suara itu buat aku yakin giliran aku mungkin tak lama lagi.

Mungkin. Masa.

Jika aku pergi.

Maafkan.

Aku ingin sekadar beringat.

Wednesday, December 2, 2009

BrotherHood

For 18 years, the only reason I love to fight with my brother is because I know he would never listen to a single word I say.

Just let me do all the crappy talking, mengarut and whatsoever. It is his jop to ignore me and make me look like I'm the immature one. I like it this way !

And I'm fucking hate it when he listens to what I'm babbling about and even worse when he starts bringing up the past !!!!

For 18 years and he doesn't know me that well yet ????

ARGGHHHHHHH !!!!

Dok Suke !!!

Saturday, November 28, 2009

Kateh


Awwww, aren't those legs look appealing?

And yes, I eat those. Takla makan as if makan macam aku makan peha ayam. But then the tendons and the urats, uuuurrgghhh so crunchy !

BURN those legs sampai hangus so the "kasut" lembu can be taken off easily and the hair to be removed. Yeah, I know it sounds disgusting and so mentekedarah ai tell yu.

Hiris edible parts kecik2, basuh dengan air garam, rebus slm beberapa jam, and then rebus sekali lagi dengan air jeruk lada.

Aku panggil ia sebagai "jeruk kateh" @ kateh= calf = labu betis dalam bahse ganu ye kalu tuan2 puan2 cik2 nak tahu.

Perghh....mantap ah!

Sedap. Ermm tak bizarre makan kaki lembu kan?

Yu kata ai bizarre? Mat2 Indon buat keropok okay dari KULIT LEMBU yang berbulu-bulu tu ok. Mat bangla pulak makan kepala lembu. Part mana? Otak lembu? Mata lembu? Kening Lembu? Oh itu I tak tahu.

Selama menjamu selera!!

Oh ya. Selamat Beraya! Jangan makan daging banyak sangat, nanti darah naik.

:]






Friday, November 20, 2009

Datang Macam Ribut, Pergi Macam Semut

pertama kali mak aku guna camera
:]

Hujan memang dah lebat dr pukul 11 pagi. Dalam hujan lebat tu ala-ala macam dalam iklan Coco Crunch yang coklat melimpah ke ladang gandum tu, aku ni terkedek-kedek balik dari masjid lepas solat Jumaat berjalan kaki. Angin dahla kuat, aku pulak pakai kain pelikat. Habis semua nak terangkat.

Tensi sungguh! Nak menyumpah tapi takut pulak kena panah petir pulak. Hahaha...Time kilat2 nikan malaikat busy main dart nak bunuh setan. Sekali aku pulak yang terkena. Nanya!

Dengan berjalan kain angkat sampai peha yang mana aku rasa betul2 tidak menampakkan ciri-ciri lelaki baru pulang dari masjid, memang aku dah niat dalam hati, mana2 kereta yang tengah2 ribut ni pun nak drif laju2, memang aku baling dengan selipar jepun aku ni.

Alhamdulillah, tak ade yang drif and merasa selipar jepun bapak aku ni. Semua hidup.

Sampai depan rumah, tengok2 banjir! Ter-Exsaited lah aku pun nak main air! Haha....macam jakun tak pernah tengok hujan. So aku cepat2 redah air, masuk dalam rumah, kena jerit dengan mak aku sebab tak basuh kaki, tukar kain, makan nasi minyak dua pinggan dalam masa 4 minit, pakai kasut boat Phua Cu Kang yang kaler kuning tu,

keebusshhhhh......terjun masuk dalam air. Waahh....perasaan seronoknya sungguh tak terbayang! Minor orgasm. Hahaha

Okay fine, bukan la main air aku tipu je. Huhu...Sebenarnya kena tolong pak teh aku clearkan longkang yang tersumbat, dan ya aku memang tolong. Tolong tengok je sebab cangkul ade satu je. Yang lain, bapak aku sorok rasanye sebab takut orang yang jual besi buruk datang cuti. Pastu angkat mesin basuh yang 1/12 telah ditenggelami air. Mak aku bukan apa takut mesin basuh dia kena penyakit taun je tu....bapak aku chill jeee..

1/12? Haha...sumpah menipu.

Tengah aku hepi-hepi sepak siput babi yang terapung dalam air,terjumpa la dengan Baby aku (menatang miau miau tu) ketakutan kat bawah meja kt luar, kat situ memang dah naik air. Punya la dia nak marah dengan aku sebab tak datang cari dia awal2, sampai sekarang dah meyahut pun bila aku panggil. Kalau mati pun, kan ade 8 lagi nyawa?

Babi punya kucing. Aku bagi makan, nak eksyen pulak. Malam nnt aku gomol kau! *evil grin

Haizzzzz..............................................................

Hati aku yang sekeping ini

Lihat mie duduk di pintu
aku lihat syurga
aku lihat dunia
aku lihat amanah
aku lihat lembut

Lihat abah yang pakai baju hujan sedang punggah barang
aku lihat ketua
aku lihat tanggungjawap
aku lihat keringat mencari rezeki
aku lihat hard love

I guess this is exactly what happens when our paternal instinct kicks in. Mahu jadi seorang lelaki yang ada wanita di belakangnya. Dan tangannya yang memimpin warisan.

Betul, bagi yang berfikir....

Rotan dan sebat memang jadi pagar hidup sampai hari tua.

Bebelan mak memang jadi manual hidup

Aku tenung langit, teringat masa2 susah. Masa aku dan keluarga asingkan kertas, plastik dan aluminium dari longgokan sampah kering. Asing biar boleh dijual buat duit lebih beli barang rumah. Abang Mir dan Abah cari lagi besi buruk untuk tambah simpanan.

Masa remaja aku habiskan atas awan larat mengukir silah lengkuk peri erti hidup bukan mati, erti seorang lelaki bukan jantan, makna seorang insan bukan manusia.

Benar, hidup memang jerit payah jika hati kosong. Lebihkan mendengar dari bercakap, sebab itu kita ada dua telinga bukan dua mulut. Banyak kala, enggan mendengar.

Dan kita kata mereka tak faham. Cuba laaaa dengar dulu.....

*senyum

Dear heart, I have come a long way kan?

Pertama kali.

Air hujan aku rasakan manis.
Angin aku hirup sedap.

Wednesday, November 18, 2009

Talak Tiga

Tittle mcm gempak.......maaf tiada isu perkahwinan di sini. Bwahaha

Dengan ini mengishtiharkan saya, aku, ai, Che Engku Amin Che Engku Aziz

LULUS

mata pelajaran Calculus 2! walaupun tak berapa jayanya, cuma C

tahniah tahniah tahniah untuk diri saya...... :]

suke gile oink oink wei tak yah dah berkawan dengan pelesit Calculus ni, srutt srutt hisap darah aku je.

ai kata ai tak suka yu okey Datin Calculus.....malam nie ai ceraikan yu dengan talak tiga. Dah dah, pergi lah cari anak-anak ikan kesayangan yu. ai dah tak sudi dengan yu lagi?

Haizzz....lega...all those supper McD yg harga mahal nak mati pkul 4-5 pagi, peta air liur basi atas buku memang berbaloi. Walaupun cgpa aku turun gila oink oink sampai 0.06 sbb kredit hour untuk Calculus nie 5... ai dun giv a dem!

*goyang punggung ala2 dik cergas

okay, nak solat!

Tahniah ya Amin!!

Oh oh, terima kasih ya...kamu nie buat ai blush je. Huhu :]



Tuesday, November 10, 2009

I can't never keep a gud bitch down.

10/11/09 satu malam yang direnjis dengan rahmat rahmat dari langit sehinggala aku terbaca satu message. He really ruined my night.

19.28
a text message was sent to my babi

"Aarrgh, i hate dat infertile pig!! Everything oso hv to complain! He is a male whore!! Ok nt a male, a TRANNY! I hate him kher lee. hate hate. i had enuf wit his perfect-ism n his oh-i-dun-think-others-r-gud-enuf penyakit. wat about dun say anything if he doesn't have anything gud to say. Ball-less pig he is. I hate him. thank you for reading. i dun no to who else i can say dis. he's the one dresses up like a bankrupt bitch who begs money from people n hv i said anything about it? No!! Fuck his throat wit his puss one day. so sad la. n i tot flaws r d things dat make us perfect. male bitch wouldn't faham. F!"

1930
a text was received

"omg omg omg omg..i just got a minor heart attack!!! wads up wads up? who la u talking bout?.. chill wei chill"

19.42
a text was sent

"I had enuf with his words. ***********. pure babiness."

19.43
a text was received

"Omg!! Wad did he say wei???.. faster tell me tell me!.."

19.51
a text was sent

"Not that i take it personally by then he is plain s2pid.he is al about other people r ugly n nt a worthy as he tot he is. on fb lah, ******(something bout the message i've gotten)*********. I jus cant tahan his perangai anymur.if u said that i dun mind at all bt then when it came from his mouth, it was so gettin on my nerve.any1 can say dat but him and his gang."

19.57
a text was reveiced

"Holy shit wei..Celaka betul man!!! When I read you message, i was like wad the...that ******** ah so insensitive and absurd wei..how can he say such a thing??"

20.04
a text was sent

"i dun mind at all if he says stuffs d way we all say it.we say bad things and then we all laugh at it.and u noe d way he says thing. "ah i dun think he handsum, no lah she is not pretty, i can do this better, do dat even better". wat bout dun say it if it isn't gud. omg enuf la. dis is the end point.i think it's true that v can't never keep a gud bitch down."

*the name is not revealed untuk menjaga sensitiviti sesetengah pihak, kot kot he's reading my blog. I don't know how a bitch like him thinks, so better stay under the radar, i have no time to pick up a fight.

oh ya, btw bitch, hope ur balls in gud shape. go on with this attitude, those won't be hanging for too long.

Sekian Terima Kasih.

Saturday, November 7, 2009

A bit of Chanel and A lot of blood and I almost died.

My mum (as she always does) demanded a brand new handbag and I was also in desperate need for a new wallet sebab wallat aku sekarang nie dah terbelah dua macam coney dog A&W. Bersepai benang keluar sana sini. Malu betul aku espeseli time kat kaunter nak bayar pe pe.

Asal bukak wallet je, mcm cirit birit duit syiling jatuh, konon ah mcm banyak duit. Macam sial je wallet tu.

So because of this, off I went to Sunway Piramid with my Babi. We invited a few other friends also to come and tag along but then it turned that cuma kitorang je yang somehow managed to stick to the plan. Pari said she was broke. Kartine went back already. Parvathee and Renuu were I-don't-know-why-they-backed-off-last-minute.

So from Shah Alam, we were kinda blessed for the KTM was so cun-ted. The air cond was nice and there were very few people, which coould anly mean, ada sit!!! I din't even remember when was the last time I naik KTM. Sebab biasanya aku naik, mesti ada bau2 hangit darap dengan tengit ketiak yang tak pakai deodorant. I recent and despise it so freakin much wei.

Eh hello, come to your senses la wei.....dah la bulu ketiak macam rumpun serai, pakai sleevesless pulak bajet muscular, pulak HANGIT gila oink oink.

Aiyoo, macha sendiri mau bau la. Kahmon la wei.
Haizz

Sampai Sunway, okay la......shop shop shop shop shop shop shop shop shop dan shop shop shop shop shop dan shop shop shop shop lagi dari tingkat paling bawah sampai la yang paling atas. Babi aku tu was on the hunt for the same kind of wedges she saw up in at Genting.

As for my mum, I found this Chanel-inspired handbag from a kedai nie hah, apebende nth nama kedai tu...tapi cari punya cari wallet aku tak jumpa. Well, not to say that I din't find the right one but then the bargain was just so ridikulus lah.

The promotion seemed like "BUY ONE FREE ONE" but the lepas aku belek-belek sikit menatang wallet turquoise tu baru lah aku tahu and I was like

"Eleh...Shit la u people. Memangla buy one free one, but WITH THE PRICE OF TWO!!!"

Celaka betul but then nevarmind....tunggu jelah sale nnt pegi rembat balik wallet itu sbb sumpah aku berkenan giler. Rasa mcm nak kaween je dgn wallet tu kt situ jugak.

Lepas tu, aku dengan babi nie pergi la usha satu kedai nie baru bukak, sempat jugak la aku rembat 2 pasang sunglasses kt situ. Lepas bayar bayar semua....keluar la kitorg melenggang lenggang mcm mak inang sakit bontot dari kedai tu.

Tetiba je!!!!!!!

aku ternampak sorang pak cik tua nie jatuh kat escalator. Mungkin dia tertunggeng masa nak langkah kaki atas escalator tu kot.

Subhanallah..............habis rabak wei kulit lengan dia bergesel dengan gerigi tangga escalator tu. Sampai boleh nampak daging merah wei. Sumpah ngeri. Darah ala ala pati sirap kenduri kahwin menitis nitis jatuh. Mujur ada anak dia tolong tapi anak dia tu pun nampak kabra tengok bapak dia macam tu.

Minah Babi tengah pot pet pot pet pasal hape ntah mase tu dah macam terdiam. Pak guard ade kat tepi tu je tapi tak perasan pun. Yelah, mcmana nk perasan, pak cik tu chill je, rilek gila babi wei tangan dia rabak nampak isi. Tak berkerut tak mengerang sikit pun. Anak2 dia pun sama, gelabah secara diam.

Bayangkan, darah yang menitis dari tangan orang tua tu punya banyak sampai lekuk kt selipar getah dia penuh dengan darah. Sampai dah jari2 kaki. Tapi dia chillllllllll jeeeeeeee.

Hah...dapat dekat aku, mulalah drama Melayu. Aku nie yang naik gelabah tak tentu hala. Sebab diorang macam tak tahu nak buat apa, aku pun pegi la panggil pak guard kat depan tu. Pak guard sorang yg ada dalam guard booth kat situ gone case lah.

Aku cakap "Get him a stroller! Now!"

Dia macam terpaku, mulut 30 darjah ternganga dan tak meberi respon kt aku. Mmg nak kena.

So again lah. "Get him a stroller now!!"

Mula respon "Hah? Apa dia?"

Aku pun "GET HIM A STROLLER ! A STROLLER! NOW!"

Adoi aku pun gila nak bercekerama Melayu kat situ pegi marah dia. And dia pun naik takut dengan aku. Dan dia jawap

"Stroller tak ada dekat sini"

And after 1 minit mcm tu, datangla berlari lari dua tiga orang officers Sunway Pyramid tu sendiri kot and I was assuming that they were going to take care of everything. So then, I just left lah.

Sumpah. sampai sekarang I'm like thinking how is that old fella doing now?

The rest of the spree resumed as planned.

Tetapi, tetapi......satu kes lagi. Sekarang dah nak sampai Kolej Cemara. Aku dengan babi melintas jalan. Masa nak melintas tu, aku tak perasan aku minor slope ahead of me, so aku pun cepat cepat ah jalan nak melintas.

Sekali aku terpijak slope tu, tergelincir kaki naik atas bai. Nasib baik babi sempat pegang tangan aku sambil menjerit dengan sgt nyaring sampai sakit telinga aku. Mujur.

Kalau tak mesti aku dah jatuh tergelonsor ke depan terus jadi pancake McD kena lenyak dengan kereta.

Fuuhh!!! Gila lega, thank babi and thank God!!!

Ya. Aku hidup dan semua ini bukan cerita rekaan.

Friday, October 30, 2009

Seperti Biasa

Okay finals dah habis. Paper terakhir aku screw up satu soalan. Salah buat arrangement untuk output. Dewan sejuk gile babi. Hingus turun naik mcm lif kt KLCC so aku putuskan untuk keluar awal sebab dah tak tahan. Tawakkal je lah.

Hari patutnya pergi merewang ke Sunway konon konon ah nak celebrate tapi jadahnya tak jadi dan aku end up menari lagu Sanggam dalam bilik. Haha bol radha bol radha ! Nie mesej berkenaan ketidakjadian ke Sunway untuk org tu.

"Since we are close, let me tel u sumtin b4 u hear it from sum1 else: im so fucking pissed off wit u.so many times i asked u whether 2day jadi or nt v go to sunway, u always said "yes!mestila jadi" u said we'd go after my prayer. at ***** tadi pun u said go back sleep 1st. n u now wat?after prayer i quickly ran back, bathed and changed n later jus to find out that u tak jadi pegi. ****** oso asked me to go bt i said i'd go wit u bcz sum1 said we were goin to celebrate sum1's bday. by that time, thay all went dy. n thanks to this im al alone nw doing fucking nothing. n dun even bother replying,u'll make it worse. i'd be fully sane by 2moro"

Hahaha dramatik betul aku. Padahal geram je kot...hihi. Sorry lah aku mmg cepat geram dan sangat susah untuk marah. And jangan lupa ai memang dramatik.

Peace! :p

Cuti baru start but now I dun even feel like going back to Terengganu but then have to sebab kesian kt kupu kupu aku. Sebab nanti abang aku tak ada kt rumah.Abang aku sorang nieh nk pg outstation boleh pulak nak berebut luggage dengan aku. Luggage aku jugak dia nak. Beli je lah yang baru.

Aduhai abangku oh abangku. Lucu betul.

Aku stay back sebab kena settlekan uni app. kena daftar online lah tu lah ni lah....tak reti betul.

Cuti 2 bulan nie aku ingat nak pegi backpacking around Malaysia. Cheewaahhh bunyi mcm duit banyak je. Haram betul...aku tgh planing nk pg sesat kt kawasan mana. Seronok kan tengok tempat orang? Kan? Ade sape2 nak ikut? Atau sape2 yang ade xperience backpacking share la dgn aku.

Waaa sekarang dah boleh terbayang, wear shorts, retro glasses, pakai topi, jalan galas beg kt tepi jalan. Waaa gile cool !!! datang hujan, baru haru !

Esok pg UKM untuk Bio filed trip...i can literally see my future now. Super cun. Tak sabar nak sambung belajar. Oh shit, aku lupa tentang kewujudan "exam" .....aduuuuuiiiii.

Hari ini aku baru sedar yang tak ada ability untuk benci orang. Tengahari tadi adelah pompuan yang aku benci gila babi nie sbb dia nie jenis manusia yang menyusahkan duduk dekat aku. Dia borak borak....at 1st mcm meluat gila tapi entah kenapa 5 saat kemudian aku pun tak sedar yang aku pun sama borak and gelak2 dengan dia sampailah that small little gathering habis. Ade banyak orang yang aku tak suka for certain reason tp sekarang all of them end up getting along with me very well.

Bagus jugak mcm nie. Tak baik lah benci membenci nie. Aku percaya yang dalam dunia nie tak ada orang jahat, they are jus being difficult, that's all.

And what de fak wei? Aku baru tahu yang bestfriend aku dah pindah rumah so aku takan dapat jumpa dia lagi !!!!!

Fak Fak Fak Dem !! Macamana ni???????? Nie membuatkan aku lagi tak nak balik. Semua orang dah tak ada !

T.A.K S.U.K.A

Sunday, October 25, 2009

i talk to you as to friend

I'M FEELING UNWORTHY AND STAGNANT .....



Tolongla aku.
Kantung mata dah penuh.
siapa siapa,temankan aku menangis....

Friday, October 16, 2009

Aku Yang Makin Lame. (~_~")

Cepatla habis bulan 10 nieh aku dah tak larat nak mengadap Calculus. Tak tahan la aku nak mengamir nombor nombor nie. Cell cell neuron aku dengan meriahnya mengebom semua memori2 daun pisang Matematik Tambahan masa di bangku Form 4 & 5. Suka hati beb i tell you diorang lipat formula2 vector dan integration buat jadi kapal terbang kertas. Terbangkan dan kena bakar kena meriam buluh. Mahu menjawap exam, aku sendiri tak tahu mana nak mula. Hahaha

Jadahnya; aku FAIL Calculus untuk mid-sem. Dan tadi test 3 pun macam nak retak otak aku naik space shoot cari macamana nak mula. Harap harap yang conteng2 kat tepi2 tu dapat markah jugak. Tapi, tapi....aku gila berkenan dengan ilmu Biology. Habis semua ah nama pelik saintifik aku dapat ingat.

Haram, formula Math takle pulak.

Bodo betul.

Huhu......anyway, life goes on like usual. Bangun pagi, gosok gigi, cuci muka, pakai baju pergi sekolah. Okay tipu, selalunya aku gosok gigi petang sebab lupa. Mujur aku tak banyak makan so tak ada lah naik bau sangat.

Nak cerita panjang lebar pun tak cun sebab tak ada yang best sangat pasal hidup aku sekarang nie. Buku buku buku tido tido tido. Itu saja. Not kinda a rocking bachelor life i would say.

Oh maybe ada....satu kelas aku sekarang tengah meriah padankan aku dengan classmate aku. Sebab apa, sebab kitorang selalu bertekak. She's an Indian fyi, Hahaha....lucu jugak, mula2 aku kena boom, then satu kelas ada pasangan classmate masing2. Semuanya nak interacial je. Bodo giler. Budak2 nie ada nak kena lempang dengan maruku dengan aku nanti.

Hahaha.....nasib baik lah ada diorang. Ceria sikit hidup aku.

And by the way, sekarang aku rasa....entah la...macam bangga sikit kot dengan diri aku. Sebab apa? Sebab aku dapat bertahan lebih dari 5 minit hang out dengan budak2 Melayu lain. Bangga la bai, sebab sekarang nieh, aku rasa aku lagi banyak kawan non-Malay dari yang Malay sendiri. Budak2 Melayu yang aku boleh cakap lebih 3 minit pun boleh kira dengan jari, xyah susah2 guna calculator, sebab mmg sikit sangat.

Sumpah.

Rasa kekok ah. Rasa distant sangat.....im talking as if im not a Malay myself kan? Lupa diri betul.....dah nak buat macamana? You tell me lah h0w?? Adoii la......harap2 tak ada yang judge.

Ok....sekarang aku mahu tido (kot). Esok nak basuh baju, jemur baju, kemas rumah and pergi groceries shopping. Ingat nak pergi merewang tapi semua balik rumah. Haiz....tak suke doe.

Cis! aku ingat sekarang baru pukul 11. Pukul 3 pagi dah wei!!! Dah dah...

Babai.


Saturday, October 3, 2009

Lenyap.....

Ummie seperti biasa tengok berita TV3 terutama mahu tahu perihal di Padang.

Dia diam saja habis berita dia tanya aku

"Kenapalah Allah marah sangat dengan Indonesia?"

Dia berkerut senyum.

Setakat ini maksudnya yang aku tahu

Allah marah pada Indonesia.

Adakah Allah juga sudah sakit hati dengan Malaysia?

Monday, September 21, 2009

Raya Aku Yang Sangat Best!!!!

Semuanya dah berubah.......

Pernah dulu, berdenai aku merankak sebab miang bilah lalang buat tangan tak habis habis mengaru. Bodoh tak berilmu memang buat buat aku sumbing. Diamkan sahaja jika sukaan aku menjadi salah atau kejanggalan di mata orang. Lumrah manusia tak senang mata merenung lihat janggal orang.

Persetan apa mereka hasadkan...persetankan.

Semuanya dah berubah........

Dulu, raya aku lain. Mungkin kerana waktu usia subuh resolusi neuron untuk menimbang apa sebenarnya yang jatah dalam keluarga belum lagi berkembang. Waktu kecil, telinga kita sensitif pada

"Adik, salam dengan pak long (etc lah siapapun). Meh sini, raya dengan pak long!!"

Dalam hati hanya mengira berapa banyak duit raya yang mampu dikumpul. Sikit tak diendah kueh2, sate, lemang apa apa sahaja...semuanya duit duit yang dihambur yang tua sebagai tanda kau masih ditatang sayang. Konon.

Ke mana sahaja, sebelum pulang semasa bersalam, kelip kelip mata buat comel. Tak payah bimbang, budak kecik memang akan dapat duit raya.

Tapi bila kau besar, membesar pula dalam keluarga yang penuh dengan cerekarama melayu macam di TV3 setiap Sabtu, pasti kau rasa apa aku rasa. Depan2, sepupu saudara buat muka berseri..kan mahu raya kan? Cuba kau pekakkan telinga dan belakangkan mereka, baru kau dengar apa yang mereka rasa geli hati menganyam cerita tentang kau, dan di mana lompang hidup kau sekeluarga.

Raya aku hanya seumpama hari pertama yang tak perlu berpuasa lepas Ramadhan. Terlalu biasa aku rasa. Ada jalur darah dekat pun, hampir semua bukan baya aku, mereka pun buat macam tidak pernah kesah adakah keluarga yang lain?

Dem.....

Adakah sebab aku sendiri ini yang sombong? Mungkin. Bagaimana mahu bersilah rapat antara keluarga kalau mereka sendiri yang menjauh? Tidak aku berkira siapa dahulu yang menghulur tangan bersalam, tapi jika sudah keluarga, memang kita adalah se.k.e.l.u.a.r.g.a.

Dan raya pertama sepatutnya hari keluarga. Tapi.....ke mana nya?

Payah! Cukup payah jika kamu semua lalui semua ni.

Rumah aku cukup sunyi setiap raya. Ya. Cukup sunyi dan untuk setiap raya. Aku pelik kenapa yang lain cukup berat untuk beraya di sini, it's not lah as if I'm saying my place is THE PLACE tp famili aku mudah sahaja ke sana ke mari dengan kereta buruk abah itu untuk ke rumah mereka instead. Inikan pula mereka yang lebih mobil.

Jadi solusinya hari ini, 1 Syawal.....kerna di sini penuh sunyi, aku hambakan diri melihat wajah wajah gembira seperti keluarga ex lecturer aku, Ms. Farina Abdul Jabar beraya. Nampak gembira dan meriah. Tersengih sengih aku.

Lihat video salam raya kawan2 aku g US. Nampak mereka rindu pada famili, pasti raya raya mereka di sini sebelumnya meriah kan? Biar tak merasa raya di rumah sendiri, untung mereka tak merasa apa aku rasa.

Nanti, mungkinkah akan aku rindu raya di sini? Mungkin hanya rindu beraya dengan Mie, Abah dan Ku Amir. Yang lain......

mungkin tidak.

Ya.Semuanya memang dah berubah.

Monday, September 7, 2009

Im Feeling Suicidal Now


Memperkenalkan satu satunya musuh / tukang urut / tukang cubit /tukang masak aku yang sangat best !!

:] :] :]

*diam

Aku kusut. Sumpah rasa macam nk terderai air mata.

Tak tahan. Semuanya macam dah too much to bear.

Aku mahu kawan.


Sunday, August 30, 2009

Nampaknya aku macam sangap. ;]

Testosterone is jumping up and down.

*senyum

Aku tengah tunggu orang yang sangat bodoh untuk jatuh cinta dengan aku.

She must be stupid, to love a guy like me.

I have nothing except sekeping hati.

When will the rush come hit me?

Tuesday, August 25, 2009

Ramblings....Baca la kalau sudi.

I hate Fall semester sebab kerjanya overwhelming sangat. Mana nak kejar nk buat research pasal bryophytes (early plants), gymnosperm (non-flowering plant), nak siapkan 4 lab reports, mahu buat dossier untuk hantar ke US, mana mahu studi untuk mid term exam lagi, calculus 2 lagi....agama sem nie bapak susah! exam soalan objektif ada 5 lima, semua takle jawap.

Haha *sengih

Sometimes when we think that we have everything in control, we just don't kan? The same way I've been thinking that my hair would grow long nicely but then, it's now curling here and there out of control ! Aku tengok rambut dlm cermin pun aku sendiri nk tergelak, mcm rambut Marilyn Monroe!! Wavy kt depan.

Mcm haram!

Erm....a few days ago, my housemates flew off to America and after 1 freakin year living and sharing every moment together, I couldn't send them off. And tomoro midnite, my dearest best fren pulak akan fly off ke Poland and again, aku tak dapat tengok dia walk through the departure gate. And she'd be there for 6 fucking years!

Bayangkan...kitorang membesar sama sama....pijak taik rabbit together, khianat doorbell orang together, and go gaga same2..tapi bila sampai the ultimate moment of perpisahan, semua tak dapat hadir. I've sworn with all of my heart yang aku akan hantar dia kt KLIA tu...

And sekarang, termakan sumpah aku sendiri. Matilaaa....

Semua nie buat aku fikir yang life nie tak pernah revolve around anyone pun. It just swirls around without wasting any time trying to give people even a gist of its bless. No matter how much you try, no matter how much you long for it. It just don't give a damn.

Macam naik spaceshot kt Genting tu, if you like it then you'd have the fun but then if you were a panic-stricken chicken, memang termuntah muntah lak korang masa kena henjut tu.

But at the exact moment, we adore its beauty, and keep living it the best we can kan? Look how unfair it is. Naaahh!!.. it is fair, it wouldn't be called life kan?

Tadi i borak with my mum, so i asked her how's she doing. Dan dia jawap

"Tengok tu, ubat Mie ada sekawah lagi nak habis. Esok lusa pegi sepital, dapat lagi seguni."

*senyum

She's tough. Tapi tak pandai buat kek! Hahaha and I LOVE HER FOR THAT!!

My mum ada penyakit....erm...bukan penyakit laa sebab tak sakit...tapi satu "mende". Penyakit yang doc kate the last time he heard bout this "mende" was years ago even b4 my birth. Mende nie makes her kidneys penuh dengan bubble-like sacs, yang bila that sac pecah, dia akan kencing berdarah. So cure so far and she lives through her days withput any medication.

Thank god, mende nie like i said bukan penyakit yang sakit. I don't know what the hell is it. Aku tanya what the doc said pasal nama penyakit nie?

Jawap : "Satu perkataan je, susah nk sebut so tak ingatlah!"

Haizzz.....

Sebab aku risau, aku mula ungkit balik kisah mahu belikan dia Healin and by the time aku bukak mulut je...

"Okay, Ku Amin dah nak bukak siaran membebel, Mie nak masuk tido dulu, byeeee"

..................and there i was, gangga-ing in the kitchen alone. She got a medical issue and she just dun care.

*sengih

See, how life is?

Terbonggek aku sengsorang kt dapur. Mase tu abah tengah layan ceramah Pas kt Youtube.

I love my life! It just insanely gorgeous.

:]

kakiwangi: Eno, the hadiah i bought u jus now memang mahal ok? You better love it. Safe journey to Poland my dear and see you somewhere on earth nex year! ;]

Monday, August 17, 2009

Aeshah.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
It was hard to see you leave
It was cruel when you walked pass thru me
The night was cold like it had never been
When ur smile is packed in the luggage in between

It was all raining tears
Only if u could hear it falling apart
Standing at the pavement was indeed a sore
Yet i stared and said "she was there jus now"

Composure is hard to regain
When this love is a heart of a fainting man
"She was there jus now" like I said
As if the essence would never die away

But that just it...
"She was there jus now"...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Specially for you Aeshah.
I tahan myself just now from falling apart
But the wall cracked open a bit and there gone the tears out.Words just wont be enough to describe how i feel now, but then lets just hold hands untill the day we die. Dat wud be just enough for me.

Aku semut dan kau jual gula.Sebiji gula yang kau bagi dah cukup buat aku hepi balik ke sarang dengan bangga.Tak perlu banyak, sebijik kecil tuit itu sudah cukup.

Thank you for everything, my dearest goodfren. And this is my present for you.

Wednesday, August 12, 2009

Aku Consider Hidup Aku Seksi

Dua sebab untuk aku rasa hidup aku nie seksi. Hahaha

1. Semalam aku finally ada reason untuk beli bunga tanpa sebarang perasaan seperti aku membakar duit. My faveret is Lilium Speciosum...tapi basically aku suka lilies...dan benci rose. Rose buat aku loya seperti mana Teletubbies buat aku rasa nak marah.

2. Sadiq datang dating Shah Alam and dia hantarkan bantal kekabu aku hari ni. Waaahh, bahagianya!! Good things are never this addictive. Malam nie, bolehla tidur atas bantal kekabu sambil tekup muka dengan bantal busuk sebab Bad suka berdengkur.

Haha

:] Hidup mmg best. Tak kesaahhla....

Aku macam semut yang kau lontar sebiji gula depannya...aku junjung gula itu ramai ramai, tanda bangga walaupun sebiji itu sikit tak beri manis pada air teh yang kau minum. Rahmat yang kecik tuit itu sudah cukup untuk buat aku senyum bangga satu hari.

Walaupun life's not suppose to be fair but I've always like it when little good things come along the way. It feels just awesome!

Hidup jangan nak komplikated, nanti nak berak pun rasa serabut.

Friday, August 7, 2009

Bila Semakin Tua Seorang

Another chapter of my love story is officially closed and i've shredded all the love pages. It was a feeling of endless pleasure but out of line. So it was dangerous. Lebih baik aku suka pada yang sedia tersenyum lihat aku hari hari, tak mengapa jika tidak ditegur sekalipun.

Biar aku dengan cela aku segala

Berhujung minggu selalunya sendiri, langsung tidak kesah jika 2 minggu sekali aku bakar nota kelabu 100 untuk roh berkeliaran menjaga kaunter tiket untuk pulang ke kampung. Di rumah aku ada musuh terhebat! Ummie aku!! Tak dilaung aku untuk buang sampah pasti kena panggil jemur kain.

Sunyi buat kita tenung sayup ke belakang buat kira kira semua yang terlupa. Semakin kita dewasa, sesarang sosial mula berubah walaupun kadang kadang kita kata

"I can't believe we are still friends until now."

Aku dapat rasa jika dengan si Ali, kau borak hari hari, terlupa pula aku mana mungkin kau berlari cari aku bila si Mamat buat kau sedih bukan? Pasti kau henjut henjut tangan Ali bila air mata kau jatuh mencuci lantai bukan?

Sebab apa?

Sebab Ali tahu semuanya.
Sebab kau beritahu dia semuanya.
Sebab semuanya lagi dekat pada Ali.
Sebab semuanya Ali, Ali, Ali, Ali.

Aku? Aku tak tahu apa apa. Aku adalah sahabat baik yang jauh.

Ada masa, aku sendiri galak pertikai sejauh mana bulatnya pautan aku dan teman dari sekolah menengah. Orang kata kalau dah berkawan dari kecik tahan sampai semuanya ada halkum, dah mula pandai bersolek, ke tuanya berkawan. Tapi berkawan apa, jika semuanya lebih kelam dari kelabu? Berkawan baik, tapi memilih tempat kau bersila cerita.

Dengan satu perkataannya, aku : KECEWA

Walauapapun, life's like this and i know, you still sayangkan aku. Inilah namanya kawan. Kau dan aku. Masa memang kejam kan?

Aku mahu pegang tangan dia, aku kata

"You make me so happy"

Itu sahaja.

Siapa dia? Sudah tertulis belum terhakiki lagi.

Hidup ini memang tidak adil. Selalu kita dapat ironi banding minta-minta dalam doa bukan? Biasanya kita mahu

1) Fall for someone (dapat) tapi sudah dua kali turun naik bangunan tu. Now, still looking.
2) Make a lot of friends (dapat) tapi ke mana semuanya?
3) Duit banyak (dapat) and now i realise it is nothing but only as notes to buy stuffs and food.
4) Dikenali dalam bersosial (dapat) tapi semuanya macam sunyi

dan banyak lagi

Engkau ingat orang giv a damn bila kau cuba untuk baik pun? Engkau tak cari pasal dengan orang, engkau tak suka pelik-pelik, engkau tak berona pun, some people just full with bad stuffs lah. Engkau maniskan muka pun, juniors pandang kau macam seluar kau bertahi. Tuhan macam nielah.

Hohoho......Sounds like aku menyindir Tuhan? jangan kata aku salahkan Tuhan, jangan kata aku salahkan hidup yang tak adil ini, jangan kata aku salahkan takdir. Life suppose to be not fair. Barulah kita buka mata belajar. And sebab hidup aku tak adillah buat aku yakin Allah still sayangkan aku.

Friday, July 31, 2009

Aku Takut.

Aku paling takut menyonsang dari yang benar. Ikutkan hati, mahu aku terajang teman yang sanggup cakap

"Eh, kau buat apa kat surau sini, Amin?"

masa aku mahu solat di surau. Pernah kau tengok aku tak solat ke? Sedar aku pada hak yang aku mungkin tidak pious macam korang semua. Tapi jangan mahu langkap aku macam aku ini kau tentukan harganya.

Aku layan semua orang seadanya aku sampai belakang ini, sebab sikap aku yang terima saja apa yang mereka cumbu, kata dan luah, aku rasa takut dengan jiwa sendiri. Kerna aku tahu, sangat mudah untuk jatuh bila warak sometimes sayup jauh dari hati.

Aku takut untuk senyum sebab kalau aku tak ikhlas pun, buat apa. Menjaga hati? Erm..sounds civilised to me. Tapi sayang, yang warak lebih dari aku pun tak tahu. Mahu berlagak lagi ka?

Aku mahu lihat dunia dari setiap bucu. Aku tak kesah jika tangan aku kotor sekalipun, iktibar lihat mereka songsangkan yang lurus, jaja maruah semurahnya buat aku jadi tak keruan. Malas mahu mencanang kata hiba hati, I keep myself busy, distracting my soul from being flushed away by lust. Ke tempat maksiat tapi tak buat maksiat. Aku rasa bila ke sana, aku boleh buang nafsu nafsu jahat untuk jadi normal pada esok hari.

Sebab rasa ini, aku takut untuk menulis, takut mahu buka facebok dan takut membalas tanya khabar orang. Mungkin aku perlu berehat. Pulaukan diri sendiri dari nikmat teknologi.

Siapa kawan aku? Angkat tangan please..aku dah tak tahu bezakan kamu.

Aku takut.

Saturday, July 18, 2009

Babi betul. Tolong lah Paham! Alahai

Haizz.......dah 3 hari aku hidup tanpa henpon aku.Mmg babi btul!! Tangan aku nie dah naik berkurap gatal mahu telepon and text hamba hamba Allah dlm phone list aku tu.

Kesahnya...tombol baru rumah aku yang cap ayam mandul sebelum nie rosak, so okay, pihak kolej dah ganti baru. Rumah aku oldskul, pkai kunci mcm zaman2 dulu tu so aku tak tahu lah anything pasal kebabian tombol2 lopek nie. Dah berapa kali terburai situ, terkopak sini, macam celaka!

Sebab aku kan baik, so pagi tiga hari yang lepas aku ke pejabat untuk ambil kunci yang baru sebab mmg dah hampir seminggu rumah aku ditinggal tak berkunci. Nak kena sembelih dengan ayah aku kalau camera aku and laptop abang nie hilang? Memang mati la kena tenyeh dengan lada. Sumpah.

And as it turned out :

Opis : Kunci awak duplicate sendiri ya?
Aku : Oraiiit, okay je. (takan setakat nak duplicate pun aku nak berkira kan?)
Opis : Bagi kad pelajar awak. Kami pegang sampai awak pulang kunci original.
Aku : Hah? Dah tu macamana saya nak masuk kolej?
Opis : Awak belajar ek?
Aku : (dlm hati) Subhanallah dah tu apa jadahnya im doing here?
Opis : Ok ok....tinggal lesen memandu awak?
Aku : Haaahhh??!! Saya drive la.

Aku drive sebab kelas aku dari pagi sampai petang and most of the times aku stay back untuk kolej activities. Mahu harap bas kolej? Menunggu bas itu pun boleh tercabut kepala lutut nie hah.

Opis : Ermm.....tinggal hp awak lah.
Aku : What??!! Dah tu macamana...............????? Haizzzzz

Aku tak tahu apa nk cakap.

Akhirnya aku hulur saja henpon usang aku. Sudah kelas aku habis lambat and biasanya bila aku sampai sini, pejabat sudah tutup and terpaksa la aku tunggu minggu depan.

Ini tak masuk bab aku mahu sumpah seranah orang yang tak reti parking kereta ikut lot nieh. Lot yang cum cun boleh muat 6-7 kereta, ada spesis nie pegi bantai parking kereta diorg. Dari lot parking untuk 6 jadi lot parking untuk 2 kereta je. Aku nie yang penat dengan rehearsal concerto The Lion King, sampai nak parking pukul 10-11 malam hari itu apa lagi

"PURE BABI-NESS NYA PEGI PARKING MACAM NIEH!!!"
"KORANG TAK NAMPAK GARISAN LOT KE???"

KJ, and kawang aku yang lain gelak saja. Last last aku yang nak meyirap nie tak jadi marah pulak. Redha jelah and parking lah biar pun jauh sikit.

Even worse, setiap hujung minggu mesti yang tinggal di rumah cuma aku dan aku dan aku. Mengadap laptop berbrudban pun aku sudah tak tahu mahu buat apa. Semuanya punya rumah dekat dekat, aku seorang jauh berteduh.

Tahu tak rasa terseksa rasa seorangan? Mahu makan tak beteman? Mahu berbual pun tak berkawan? Semua yang in solitude. Aku malu berborak dengan cermin bila lipas yang lalu tepi tingkap pun ada teman merayap. Memang babi betul.

Kamon lah.....aku mc dah outdated.Aku mahu tengok "Obsessed" "Hei Poter" "Ice Age 3" and banyak lagi. Tapi buat apa ke panggung kalau kiri kanan aku couple couple yang miang nak mampos. Nak french-ies pun ingat la u tu kat panggung bukan rumah urut bukit bintang.Loya bai dengan orang2 mcm tu.

Bila seorang mcm nie, naik public transport is an absolute torture wei...Tambah dengan mereka yang tiada kenal apa itu deodorant. Just if I were brve enough nak spray skit perfume aku kt ketiak berbulu tu. Jus imagine wei, bau nya bila berpeluh.

Even worse kalu ada orang yang cakap kuat kuat on the phone pasal deal itu, deal ini, bisnes itu ribu ribu, juta juta ini lah. Mahu je aku kata

"TAK IMPRESS PUN!!!!!!!!!!!"

Okay abah aku pun mcm tu. Mwahahahahaha. Alahai.....

Sekarang nie sudah pukul 9.42 malam and I dun even have my dinner lagi. Selsema pulak tu sekrg. Shah Alam mmg berjerubu skrg, environment mmg tak healthy langsung so mood aku pun mcm orang perempuan period. What the heck?!!

Ya Allah.....semua orang.......

TOLONG LA PAHAM SAYA!!!!! TOLONG LAH.




Sunday, July 5, 2009

You Steal It and You Take It, then I Kill It




Yes....dat was what I feel. Sekarang tahu, hidup jangan tamak biar bukan pada harta pun. Ada masa kena ego. Ego yang tolng jenguk jengukkan hati bila mula menunduk tanpa harga.

Jangan ditelan apa yang orang sibuk sibukkan.

"You got chance, I tell you"

"You guys look cute together"

"Coomeellllnyaa"

"Go for it, Amin"

As a dying boy, I'm looking for the next place to stand proud as a man. Love doesn't have to wait, it comes when the time is right. Tak mahu menyoal kerja tuhan.

tahigigi : ain't no broken heart sobbing here. She doesn't have to know.

*diam dan senyum

Tuesday, June 23, 2009

B.A.D.U.T.

*Sakit perut tapi xnak berak ......

Setahun dulu aku masuk ke sini penuh impian. Dan aku tahu sini pasti bedanya jauh dari cinta gila aku di halaman. Cinta gila buat aku pening fikir berapa ela kain perlu aku beli untuk fesyen terkini agar orang suka aku. Hidup memang payah jika hati sempit tambah jika mulut bela saka.

Mulut lancang nanti tumbuh pelesit. Mahu bela pelesit dalam mulut? Tak takut terbongek tengah2 malam?

Toyol ke pelesit ke atau hantu kopek ke sumpah aku takut. Sebab itu sekarang diam itu cool. Lebihkan mendengar aku sedar aku nie bodoh la jugak.

Sana aku tampal otak di kepala lutut
Sini aku semat hati di pangkal lengan baju

Tahu gambaran aku buruk di mata mereka, sumpah aku tak jahat dengan orang. My heart is pink aku rasa.

Dia masih terhubung di sana
Dia sini buat aku terlupa

Semoga kau sedar kini kau tiada, tidak sikit aku mengharap, cuma seorang sahabat. Mungkin badut untuk buat kau hepi bila sedih.

Dulu bingit mencari dengan mulut
Masih bingit kini cuma bersuluh

Aku datang dari tempat terbecak dengan lumpur tapi sometimes kulit aku manja jadi tahanlah jika aku kadang kadang berpenyakit. Tolongla sapu ubat.

*diam

Dalam jalanan sini........................

Dosa tak datang cari aku, aku pergi cari dosa. Terkinja kinja hurung setem neraka. Aku tahu. Tempat maksiat keliling dan aku tak buat maksiat dan aku tak megah kata tindak tanduk aku penuh pahala kah atau dosa kah.

Aku biarkan saja peha aku yang Bad kata macam peha unta ditepuk orang. Sekurang kurang aku tahu mereka ikhlas. Aku jahat pasti mereka kata.

Kerna aku lebih rela berpeluh peluh berjoget dengan my boys and my girls dan hilang dalam music berbanding buang masa makan, kumpul lemak dan kentut.

Aku rela habiskan duit mencari tanggungan malaikat. Dan jangan kata aku jenis yang bakar duit kalau kau tak mahu kena terajang masuk dalam logi tahi. Hidup aku jangan pandai pandai nak pegi pajak gadai.

Aku lebih rela menipu walaupun aku tak berniat agar hatinya tak remuk.

Sila silalah jelikkan aku. Go ahead, give me ur best-est shot.

Tidakkah kau fikir yang sometimes we just simply find ourselves sucking off the bittersweet and bloody-tasting lollipop of vengeance in protest over all the frusrations we have been living? Bukan membentak kerna apa yang tuhan tak bagi.

Dan habis sahaja minggu ni, cuma akan tinggal aku dan Badrul. Mara scholars are finishing off their preparatory program by this week and it seems like everything is marching towards a solid fullstop. Maybe i should have just let the water drained in.

Badut badut yang suka kutuk aku dan buat aku senyum setiap hari : Juwe, Sadiq dan Aishah are flying off to Minnesota, Penn State and Drake respectively. Dan aku mungkin the New York.

sadiq lepas terpedaya :]

my overly-everything room8

Gila aku bersyukur dapat kenal and berbonding dengan diorg semua. Everything have changed since the first time I met them.

Ingat aku hari pertama daftar, aku berebut katil dengan Sadiq and Bad. Juwe takut nak mengasap depan aku takut kena marah. Aku heran dengan Bad yang selalu oversleep. And diorg pun sama dengan perangai haram aku.



*senyum

Dua impian dah boleh tick

1. Hidup gembira dan bermakna (room8s and backbenchers and semua)
2. Chatting dan kenal AisahBad. Sebab aku suka sgt dekat dia.

aku dan Aishah....yoohoo

Sumpah aku tak boleh nak tahan air mata ni kalau dekat airport nanti. Nanti verbal abuse perkataan "bodoh, benggong, banggang, sampat, celaka, pantek, pukimak" akan hanya antara aku dan Bad saja.

Hah...fuck ah. Air mata nk kluar dah.

Bye.

Wednesday, June 17, 2009

Dalam Air Pun Aku Berpeluh

So last nite dinner went awesome. I ended up in the top 10 best dressed list together with Juwe, my over-ly bangga diri roomate but he was the one who went home with the winner's teddy bear. The event was pure fabulous. Purdy ladies were everywhere, they really shook the dining hall to its foundation.

Sadiq kata "Worth every penny weiiiii!!!!"

Hahaha aku tak pernah kesah pun. Btw these were at the soiree


Thanges, Alia and KherLee
They worth the front cover I tell you.

"Awesome wei!!"

Sadiq and Asila
Comel gler

Event Manager, Sonia

My roomate !! (~_~)"

My roomate oso!! Bad

HuiMing.....Comel gler.

With the best dressed female
Fazira.
so CUN.

Aku, Asila, Sadiq and Sundrina.
Sundrina nie slalu cakap
"Amin kalau borak mesti pasal akademik je"

With Feena, Mira and Munirah.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hati aku nak tulis pasal something else. Cuma tangan aku tak tahu apa nak taip. Malam nie aksara nampak janggal dari anak mata.

Aku tengah makan dalam sekarang.

Jangan benar aku mati awal.

Malam.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Monday, June 15, 2009

Let The Man Bucks Up His Ass

Ikhlasnya, aku banyak lupa tulis entri entri seronok dalam jalanan hiruk pikuk aku. Mungkin sebab melancap kot. Mungkin juga selalu makan asam. Kadang kadang jadi blogger ni susah jugak. Kerja part time tak bergaji.

Nak boleh ke dapat idea untuk menulis tu kadang kadang berzaman zaman. Maybe this is why sometimes I just prefer to read rather than to write. Reading, totally out untuk aku. Membaca buku tebal mahu mahu yang macam Harry Potter buat aku loya. Tak pasal pasal boleh pregnant.

Ermm...aku sakit lagi..i mean again. Entahla doktor kata multiple insect bites and campur dengan allergy. Macam celaka je menatang nie. Dahla gatal, sakit lak tu. Time aku menggaru, I tell you the feeling is like so cun!!

Biasalah, bila doktor dh cakap jgn digaru and bila digaru tu, macam tahi lah naik bengkak and lebam. For once again, macam celaka. Tengok la belakang aku lepas ditepek dengan ubat. Badrul, my freakin roomate boleh je bantai lukis orang lidi kt belakang aku dengan ubat tu. Hohohoho



Bukan apa, aku dari dulu always be the one who catches all these weird infections. If it is in my gene, when do I get to get over with it?

When hell freezes over!! Watever la. Daa nak baik daa skrg. Sebab doktor pun tak le nak figure out, what kind of penyakit I'm suffering from here.Mana tak-nya, nampak macam ciken pox, but it is not. Lebam plus gatal plus sakit. Antibiotik besar nak mampos. Ubat tahan gatal bleh lak nak rasa masin dengan pahit. Tak paham btul aku.

My besfren is going to Poland this year and some of my frens are flying off to America this August.

And yess!!! I have just purposely gotten myself a brand new coat from G2000 sebab coat yang abah aku punya mcm oldskul gila. Nak sewa dekat Sri Hartamas cuma RM50 tapi bila tengok gambar model model diorg, naik geli aku. Abah aku boleh pulak nak suruh aku buat custom made. Mahal gila babi kot. So for now, takpelah sebab ekonomi tka sihat kan, I stick to the retailer.

Okay fine, aku kinda spoiled. But I AIN'T gonna do any fungus farming on my body okay?

Update terbaru barang barang aku yang hilang !!!

1) My sunglasses
2)My black jacket
3)My polo shirt
4)My Ne-Yo hat

Serious shit I tell you, memang panteekkk!!!!! This one goes specially to the asshole(s) yang ambik barang aku. Bodo laaa...Stop taking my stuff can or not?

And aku basuh bilik air hari nieh. Sinki macam haram je. Baru dua hari aku tak de kat rumah untuk wiken, dah warna nak jadi macam cendol dah. Sekarang : Sumpah bersih!! Huhu

Okay bye.Nak pergi mengundi di Seksyen 17!!

Thursday, June 11, 2009

Something Nonsense...

If I had a girlfriend today
Today is her extra lucky day

Buy her a dress and stiletto
As if it were her bday

Take her out for fine dining at a secret atelier
Keep her tummy full whole day

I'd sneaked her out from class
Drive away with a vespa

Find a lori cendol tepi jalan
Sit still while sedut-ing it like orang gila

If I had a girlfriend today
If and only if.

:] :] :]

Sunday, June 7, 2009

Makan Telur Rebus Kentut Busuk

Kali ini...

Kali pertamanya aku terherdik sumbing pada dogma kering aku citra pada bayu tiupan dahulu.

Kali pertamanya aku nokhtahkan kiasan bertari atas dinding tempat belakang aku bersandar.

Kali pertamanya aku sengaja corak sumbing nota musikal, menggila dalam diam setiap aku bersua dengan dia.

Perlu bunuh.

Bunuh.

Bunuh dan harus mati jangan hidup lagi.

Kali pertama kotak hati aku sepahkan. Mengasing antara sekala genre celaru buat laskar kayuhan berat untuk terus tersenyum dengan sinikal teman.

Sekarang, tak berkudrat untuk melayan kisah kisah pendek. Kalau hanya untuk sekadar datang kemudian bawa diri, usah datang lagi.

Hambat pelesit hama agar menggaru tak perlu terjadi lagi.

Semua mahu ia macam itu.

Tak boleh.
Tak akan.
Tak mungkin..........................................untuk aku tawarkan dia pergi.

Awkward dan......entahla.

Sepastinya, aku perlu bunuh dia.

Tak ngerti aku kenapa perlu aku dan dia? Dia sudah kata bukan, bukan dan bukan macam aku. Korang semua dengar bukan? Pekak ke? Sudah, sudah jangan buat dia kata suatu kenaan apa hendak dia pada seorang teman.

Aku diam tanda aku terasa. Tanda aku sakit bila mahu membalas "A'ah, cinta u mmg refundable dengan cash kan? I came from the dump, gila babi I tak mampu kot".

Aku mmg tak mampu mahu afford sesuatu selain sekadar senyum.

Marah bukan tipikaliti aku, jadi aku diamkan bila hampir 20 minit dia ulas prince charming dia. Kecik punya lah....aku sikit tak kisah, aku tak lahir dalam banglo so boleh la kalau aku mahu kata aku tak berapa paham apa yang kau cari sebenarnya.

Semuanya macam dialog kartoon yang di fast forward tahu? nyit nyit nyit macam bunyi tikus kena sula. Tak paham.

Senyum jelah.Dah aku memang takle nak kata apa lagi dah.

Tapi, aku harap kau jumpa. Semoga rezeki kau murah. Siapa tahu kan?

Yang pasti, ia kena dibunuh.

Apapun, ia memang sudah mati terbangkai.

Wednesday, May 27, 2009

BoyFren Materials?? Lucu tp Tenkiu


Angin kalau kita dengar betul, mungkin isinya lucu...Hidup macam nie lah.Malas ketepi segan ketengah. Nanti apa orang kata.

Dulu aku pernah kata aku ini Single. Available. Desperate. Sebab apa? Ya... sebab aku buruk dan mungkin ada yang berkata sangap mahu bercouple. Sekali, aku bukan Melayu tipikal yang control macho dada tinggi depan perempuan.

Pergi mampos la.

Aku pernah kata pada sahabat, Eashah, "kalau ko nampak aku control macho depan pompuan, ko jangan cakap banyak, ko campak je aku dalam kandang babi mana mana, okay?"

Hahaha...

Kalau aku rasa nak menangis aku redah je. Buat apa la makan dalam, mati cepat ar bro. And in fact, i cried several times already in front of my girlfriends, so macam what the hell la kan kalau orang kata aku ni kurang "manly".

Mereka bodohla kalau cuba timbang timbang "manly" side aku....takan nak suruh aku bukak seluar kot. Come on people..

Think
Think

Mengomel nie bukan aku emo nak berlaga buku lima dengan sapa sapa cuma lucu aku tengok budak budak control macho ni... Waahh....dia punya mulut, sweet talking sugar coated kot. Dia punya mata, fuuh! kenyit kenyit. Bersandar kat sidewalk terlupa perut buncit.

FAKE la man. F.A.K.E! Tahi tahu tak tahi?

Juga aku selalu ingat, sebab perangai aku yang macam haram nie, muka tak malu, huhahuha sana sini and jarang amat lepak dengan geng2 se-melayu kt kolej..... boyfriend materials itu mungkin bukan aku punya.

Tapi...ada sahabat yang bagitahu ada bunga anonymous nie kata aku ada boyfriend materials.

Hahahahaahaha

I was like "biar betul" and "What the hell? Me? Boyfriends Materials" ? Tapi dalam hati jelah sebab masa tu mulut memang dah penuh giler dengan makanan.

:]

Entahla...aku rasa lucu sebab selama ini tak pernah orang kata macam itu biarpun dekat belakang je. So apapun terima kasih pada dia walaupun it is so unlikely that she'd be reading this post.

Terima kasih.

Oh nanti aku ada malam prom...prom ke? Mampos la apa pun. Ada fashion show and aku dah awal awal kena tarik jadi Elvis Priestly. InsyaAllah aku mahu beli suit, itu pun kalu Mie dan Abah kasi.

Mahu pergi ke prom pun tak ada date..anyone mahu jadi date aku? Dinnernya 16June.

Oh..aku akan pulang ke Kemaman hujung minggu ini sekali dengan all my tersayang-ly sampat room8s! So, kalau mahu join makan ikan bakar free, datang la rumah aku.

;] Okay?

Sunday, May 17, 2009

Just When Your Life Goes Up In Smoke

Karib pada rahmat dari langit, sedaya aku jauhkan hakiman setan pada hati. Lebam pada realiti kononnya suatu cinta pada yang pasti. Kepelikan mereka yang suka berkata seolah kalam dunia mereka punya.

Kalau habuk kisah itu seindah photo sudah di touch up, okay fine. Menanglah aku tak kesah. Sumpah tak kesah!

Hidup ini macam nie lah. Kadang kadang matahari dikejar kejar mahu baju kering, bila badan berpeluh lecuh, lari lintang pukang kejar awan redup. Tak cukup? Marahkan awan kedekut perah rahmat.

Aku, kau, dia, kamu, mereka............semua.

Cuma jahat kita lain lain.

Kita memang tak pernah faham. Ada masa terlalu malas mahu faham kerna semuanya memang senang. Lainlah jika basuh berak pun mahu diajar. Tak malu pada kucing, sudah berak sendiri ingat kambus tanah.

Tapi....... some kucing moden berak dalam pasir wangi, tak kambus pun. Malas. Kelakarlah...


Siapa aku? Mana aku berdiri? Semuanya bukan milik orang. Orang baik selalu dipulang baik juga. Tapi aku tak baik. Jahat. Adakah?


Bila hati sakit, biasalah mulut pun ringan. Tapi kenalah. Kata orang marah tanda sayang kan? Jika tiada kesah, lagi jahat lah aku. Jahat pada diri sendiri okay, jangan celake dengan orang lain.

Betul tak?

Sebab bila tiada yang mahu muntah juga sama sama bila makan sushi, malu jugak. Itulah sahabat. Tak kesah kau macamana pun, aku cakna sebab itu aku bising kadang kadang. Sudah tu :

Dah guna gelas, basuh la. Tuala lembab2 sidai la. Air janganla sangkut kt tingkat sampai basi. Sampah jangan main selit merata-rata, nnt lupa. Makanan jangan la bagi masuk angin. Tahu tak apa itu lemau?

Sorry, it just me being exactly the person I am.

Sebab when your life goes up in smoke........

You just have to hold on to those nearest ones

Because you always know where their lair is

You know how they actually look like even when you got blinded by your pain

And they would never mind even if you put a shitting bird on their head. Hahaha

Sudah itu, semuanya sama.....apa yang mahu diheran?

Senang....jangan la heran. Sempurna itu bosan.

p/s : aku dah sehat sepenuhnya. No more loya macam mahu mengandung watsoever. Kasih pada doa semua.

ngantuk laa...nak tido dah.

Saturday, May 9, 2009

Doakan aku...Tolonglah.

Aku sakit dada sekarang. Lena aku susah, lemas dada dihimpit sakit kesah.

Aku ingat aku sudah mahu meningggal pagi tadi.Semalaman aku tak lena dan telan berbiji panadol untuk tidur paksa beberapa jam.

Sudah kunyah antacid dan muntah 6 kali hari ini. Kasihan cuma aku seorang di rumah seperti sakit sebelumnya.

Perit ini buat aku mahu pulang ke kampung. Jauhnya aku dari tangan ibu.

"Mie, tolong urut dada adik.Sakit sangat Mie, sakit sangat."

Saturday, May 2, 2009

Kau Gay.Aku lurus.Ada beza?Kita memang banyak dosa.

Ini satu rahsia : Shhhh...aku rasa aku baligh sekali lagi.Seyes ni...

Benggang benggang...

Kenal aku pada insan laki laki ini.....biasa saja seperti teman lain.Ahh tipu...tiadalah aku kenal rapat cuma kenal saja.Suka aku borak dengannya kerna dia sengal.

Selalu saja ayamkan aku.Hangin jugak kadang kadang.Lama juga borak kemudian baru dia sendiri mengaku selama ini dia menipu aku.

Rupa rupanya dia "people like us" @ plu @ gay.Dan dia kata sedang usaha berubah.

Aku : kalu ko anggap aku adik ko
Aku : jawap truthfully
Aku : mase ko dgn all those guys, apa yang korang buat?

Dia : aq cma pnah main ngn xxxx(bf aq) n scndal aq dak jhor tu

Dalam hati "What the fuck??!!"

Paling tidak gemar aku orang menipu aku sebab aku ini lurus.Kau gebang la kata kau saudara Dato' Siti atau beg Louis Vuitton itu ori, memang aku percaya.

Cuba bayangkan....tiada sebab apa apa orang mahu kencingkan kau? Apa kes? Selama ini aku jujur jika kata apa apa, yang kau mahu menipu kerana apa bodoh?

Senang pula kau kata "Aku faham kalau ko dah tak mahu kawan dgn aku?"

Kau ingat this world revolves around dada kau?

Dia : aq xniat nk tipu ko
Dia : aq nk sgt kwn ngn ko
Dia : sbb ko slalu sgt wat aq hepy
Dia : jarang org wat aq hepy
Dia : amin aq xpaksa ko jd kwn aq lg pasni
Dia : aq sdar aq xlayak kwn ngn org2 baik cm ko

Aku : shut up la bodoh

Kau kata lagi "Aku tak sanggup tipu kau sebab aku anggap kau macam adik aku sendiri"

Aku : i can take a lot of things but cheating...

Dia : aq xlayak jd abg amin

Aku : u already are la bodoh
Aku : u r my brother
Aku : bodoh betul la ko ni

Kau memang bodoh, kau tahu tak bodoh?

Aku tak sanggup tanya mana benar apa kau terangkan selama ini.

Bodoh bodoh...

Tidak aku kisahkan apa kau. Cuma jangan tipu aku lagi.Aku mahu sayang semua. Hidup pendek ini biar semuanya indah.

Malaikat itu bukan aku. Aku juga banyak buat dosa. Sengaja atau dosa kering memang berguni.Semua orang ada sisik gelap. Aku juga keji.

Rahsia yang lebih sempurna dibiar berhabuk dalam balang. Jangan buka jika banyak yang terluka. Siapa boleh kawal hukum alam? Cuba kau fikir..

Iya aku tahu, kadang kadang ada orang fikir "nasib baiklah aku Islam.Kalau tak baik bunuh diri saja.Hidup pun dilaknat" Mungkin segelintir bukan semua..

Kita tahu itu dosa tapi buat juga. Lepas buat barulah nak ambil kalkulator nak kira berapa tahun masuk neraka...Manusia ni memang sama sama bodoh. Buat, menyesal....tapi buat lagi kan?

Hidup ini memang la macam nie, macam haram..

Sebab setan kan memang selalu tawar harga murah untuk barang baik? bukan payah pun nak tolak.

Spekulasi general aku bukan untuk semua.Jadi jika memang kamu molek, maafkan aku. Ini kaca mata aku.

Tidak, aku tidak marah. Jauh dalam, aku bangga pada berani kamu untuk come clean. Tak tentu jika aku ada perut untuk sahabat aku begitu.

Kita memang tahu kita jahat banyak...
Kita memang tahu kita macam haram...
Kita memang tahu kita tidak warak...

Pada penghujung hari...kita memang tahu

kita manusia belum lagi insan.



Monday, April 27, 2009

Aku Memang Nampak Baik Tapi Aku Ni Jahat Banyak.

All the best things in the world are whether

~fattening
~immoral
~illegal
~belong to someone else

and of course

~sinful

Aku rasa aku dah buat semua kecuali untuk "belong to someone else"...............

Aku bukan buat hanya semata mata kerna aku mahu terpalit dengan tahi....cuma aku memang gemar lihat sisip sisip masyarakat.

Seperti semesta lepas...aku ke bukit bintang beriya iya mahu cari kenalan jual dadah. Aku rasa aku jumpa tapi sebab aku takut tak sempat U-turn aku patah balik.

Mahu saja aku hisap rokok, bercelak, sarung baju seluar hitam sendat dan bercanggung Times Square.

Aku bukan Melayu tipikal yang undur sebab normaliti moden kata jangan. Jangan salah orang, bukan aku.

Sebab aku bukan Melayu tipikal, aku rasa aku bersalah mungkin sebab aku ghairah dengan tegukan tuak jalanan, aku pengaruh teman yang baik. Aku rasa sebab aku, dia jadi begitu.

Sebab aku yang suka pada yang kabur terang. Tidak sedikit menahu aku pada mata lain yang lihat. Bagaimana agaknya jenis catitan dicop atas dahi hitam ini?

Aku memang tahu aku tidak baik. Aku jahat sikit. Tak sikit, banyak juga la....

Jadi baik, orang selalu ejekkan.
Jadi jahat, memang sah sah kena label on the spot.

Sebab inilah, aku segan berkawan dengan mereka yang baik. Tak layak untuk aku duduk sebelah.

Pada semua rakan, terutamanya kau..maafla

I AM A VERY BAD INFLUENCE.

Thursday, April 23, 2009

Kenapa Kau Bodoh Sgt Hah,Bodoh?

Kenapa jika kita baik, mereka ludah ludahkan?

Kalau jika mendajjal, mereka anjing-anjingkan?

Kalau tunjuk pada orang yg hidup itu indah mereka bilang kita mencium bontot orang?

Kenapa perlu kau doakan celaka?

Bodoh betullah... kalau kumpulan itu yg kau kata bangga, julang tinggi la banggang. Kenapa perlu kau sibuk tonyoh punggung busuk kau dalam apa kami buat?

Kami cara sendiri. Kami ketawa bukan kerna seluar kau carik nampak bontot atau sebab apa yang kau buat tak cukup bagus.Gempak kau kata.

Ini bukan sebab aku kisah tapi sebab aku rasa kau memang bodoh la. Cuba kau tenungkan kalau pondok buruk hina kau orang mahu injak injak sebab apa? Sebab mereka pun tinggal bawah longkang. Kau tidak rasa

"aik, kau apahal, sampah?" bukan?

Cuba kau mimpi seketika kau orang papa kedana, satu hari jalanan kau ketemu semut semut jinjit roti kecil dalam mulut. Bijak pandai kau, memang malas cari rezeki sendiri, cemburu Tuhan lebihkan semut dari kau sendiri, kau hina hina kan roti kecil itu.

Think pig
Think

.......tolong la.

Biar kecil mana pun, kami bangga dengan apa kami buat, kami usahakan. Yang kau mahu bawa mulut sial konon kami kaki bodek pada orang apa hal?

Kau ingat semua tak berakal? Bodoh la bodoh.....kenapa kau bodoh sangat hah bodoh?

We don't even give a danm kau mahu ludah, muntah atau berak sebab mual dengan kami. You hate us but we love each other.

Look at your reflection baby sebelum kau bilang punggung orang lain besar.

Aku memang benar tak faham kenapa. Kenapa? Perlu ke?

Shut the fuck up la wei.....

bodoh bodoh.

Saturday, April 18, 2009

Kadang kadang aku rasa macam nk cekik masa.Nak bakar fizik dan nak bom gravity!!!

Kau rasa bahagia untuk 5 saat.Dan bila masa hilang berdetik, sesaat kau seranah macam kau terpijak tahi lembik.

"hidup memang macam nie" tagline aku yang sangat dibenci. Mereka kata bunyinya sangat redha.

Tak tahu apa lagi yang aku tunggu. Apa mahu aku?

*angkat bahu

Semester bunga sedang pergi. And things won't never be the same again though we've promised it wouldn't change a thing. Lucu aku kenangkan apa yang jadi pada diri aku. Nevermind perangai palat aku....

Lucu sangat. Terlompat lompat acah petik gitar. Melalak huhahuha sana sini. Ketawa tak sedar diri. Kena marah dengan kawan. Belanja ratus untuk presentation. Melalak lagi. Huhahuha sekampus adfp.

Pada takdir semua masa dah bungkus dalam karung dan aku simpan dalam kotak hati. Kadang kadang aku rasa mahu benci :

Masa yang hambat kita ke depan
Fizik yang riak pada berubah
Graviti yang sokong penuaan
Karma yang menjelir bila aku susah
Kenangan yang rebus jiwa kelana

Semua aku benci. Tapi mereka tiada aku mati.

Berkoyan yg aku pungut masa aku berlari dari awal tahun hingga semalam. Semalam yang jadi bukti bahwa aku bukan lelaki macho yang berselak lengan kikis airmata biar tak berbau orang.

Puisi tentang jiwa aku lurut hingga jadi apa yang sedukan.

Semua berucap sembah kiriman tika bunga itu hampir luruh. Aku tahan empangan dari pecah cecah lantai hingga mata aku sendiri pecah bertarung sebak. Bukan aku menagis cuma mata ini mengalir deras. Malu? Mampos ar......aku bangga mereka nampak.

Babi jika aku malu pandang cermin muka. Bodoh.

Semua Allah hias dalam mangkuk hidup aku. Kerna aku dapat famili lagi. Abang and kakak yang cun.

Cuma satu aku menyesal sesak untuk kali ini. Kerna aku sibuk, luntur harap pada mahu duduk berluncur dan bercerita tentang dunia dengan mereka. Itu saja. Yang aku kesal pada cinta hampa pada langit biru tak keruan.

Aku mahu berlunjur sama Alip. Banyak aku mahu cerita tentang siapa aku suka, mahu usha siapa, apa jadi dgn Zahra semua.

Sayang. Tak pernah sempat. Cuma itu jadi kesalan.

"Why beautiful things must always end so fast?" aku tahu jawapan cuma enggan terima.

Friday, April 10, 2009

Aku Sambut Air Mata Kau, Sahabat. Kau Sabar ya?

Entri in khas untuk seorang sahabat aku yang berduka

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kau seru cinta pada malam langit cerah
Meminta minta pada luka hampa
Dan malam kau kata pada tangis menghilang
Ucapkan salam pada yang benar

Kau rabakkan bulan sisihkan malam
Kerna dia gering tiada berita
Kemudian kau toreh pada hijabnya siang
Agar sinar esok kau nampak sekarang

Kau mandir atas titis hujan
Tunggu takdir meludah sisa
Gugup hati dimamah soal
Mana mungkin tidur kau selesa

Kau tangiskan hati berdarah
Terima kenyataan bukannya sial
Sedih punnguk pada bintang memagar bulan
Kau pulang seribu kesah

Aku.Kami.Semua sama meredah
Berlari sama mengejar bayang
Habis sabar aku suapkan
Pada ikhlas doa kami ikhtiar

Laut gelora tetapkan tenang
Terik siang pulangkan kuat
Pasir pantai butakan sampah
Kita menangis cintakan rahmat

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sahabat.

Pegang tangan aku.

Aku sentiasa ada sayang engkau.InsyaAllah semua selamat.

Amin..

Tuesday, April 7, 2009

Kalau Nak Mandi Bogel Boleh Tak?

Bualan satu (03.04.2009 @ Noddle Station @ SACC)

Hema Sekaran : Why people go clubbing?
Thanges : Aiyo...no need la you go clubbing at that all cikai cikai punya club.
Hema : Kenapa? Why? Aku tak paham? Kau kata clubbing itu best.
Thanges : No..because you will get your breast grabbed.
Hema : So...people go clubbing just to get their breast grabbed laaa??

Bualan dua (03.04.2009 @ Noddle Station @ SACC)

Amin : Hema, u eat that cream you will fat.
Hema : What????!! I will grow fat if i have SEX???!!!


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Semua di atas tiada makna...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Semesta bunga 2009 tinggal 3 minggu lagi.

Aku masuk dua Indian dance untuk menari satu malam nanti.

Aku kirim pada Ainul

"Ainul! Urgent! I need a girlfriend! Find one for me!"

Aku mimpi, aku dan rumates pergi gym.Semua kurus kecuali Sadiq.Sbb perut dia makin memboroi masa berlari atas threadmill.Sampai pecah threadmill tu.Lepas itu,maki hamun aku dan yang lain sebab tak angkat kain baju dia masa hari hujan minggu depan.

Aku minta maaf kt Fazira sbb last sem aku ada presumption yang buruk kt dia.Aku kata aku jahat dan kerna hidup memang macam ni

"Mungkin sebab ni bulan selalu sunyi"

Aku rasa aku makin lame dan memboringkan.

Macamana nak tahu hah bila jodoh sampai?

Nasi basi mula mula tumbuh serabut putih kan? Lepas tu jadi warna hijau. Kemudian biru. Kemudia kelabu....boleh tak jadi bungkus bungkus buat tapai?

Pergi pasar malam beli nasi tomato sekali ayam bakar.

"Kak kak....kuah suku ya? Kuah suku"
"Eh adik, kuah suku tu sikit sangat la dik"
"Eh kat sini kuah suku bukan kuah asing kerr?"

Dalam bas hari aku terlelap tido meleleh air liur.Terhantuk kt cermin masa langkah bonggol jalan, aku jaga. Pandang tepi.Okay diorg tak perasan.Kesat dan sambung buat tahi mata.

Shaif kata ada orang tu nampak macam ada Syndrome Down.

Dalam tandas INTEC

Mak cik cleaner : Awak hisap rokok dalam sini.
Aku : Eh mak cik. Saya tak merokok la.
Mak cik cleaner : Alah, sekarang tak hisap la, nanti bila kena tangkap barulah.
Aku : Cuba mak cik tengok gigi gusi saya. Tak ke cantik tu mak cik.
MAk cik cleaner : Alah sekarang tak mengaku.
Aku : Dah yang mak cik nk tuduh saya kenapa? Saya wangi kot.


Mak cik tu terus blah.Aku senyum.

Aku takut mandi waktu malam sebab takut rumates aku rakam dan post pada YouTube.Takut sebab mandi bogel kot.

Siapa yang suka curi barang aku nih?!!! Palat btul...Aku sudah hilang 3 boxer and sehelai sweater. Dapat la aku orang tu, aku paksa dia blowjob mak nyah kt kedai gunting sebelah tu.

Kalau tak bleh, vice versa!Sumpah!

Then aku nak ikat dia kt Lorong Haji Taip dan sangkut signboard

"I dun wear underwear inside"

dan kat leher sambil ada anak panah tunjuk pada groin


"Open for business.Free"


Biasa nih curi barang nih!

Sekian.
Terima kasih kerna sabar anda baca ini.